Klaus Iohannis trebuie să dea 300.000 de euro statului român
Președintele Klaus Iohannis este obligat să restituie statului suma de 300.000 de euro, după ce a pierdut două proprietăți pe care le deținea în coproprietate în Sibiu, din cauza unor acte false.
ANAF Sibiu a inițiat un nou proces, oferindu-i astfel lui Klaus Iohannis timp să returneze suma de bani obținută pe nedrept din chirii. În prezent, președintele României se află în SUA și a evitat să facă declarații pe acest subiect, într-un moment în care pare că se confruntă cu dificultăți multiple.
Una dintre casele pierdute de Klaus Iohannis, situată într-o zonă centrală din Sibiu, este în prezent subiectul unei dispute cu o altă familie. Această familie a fost afectată de numeroasele procese legate de proprietate. Casa în cauză a funcționat ca spațiu comercial, fiind închiriată timp de 17 ani unei bănci.
Doi vârstnici, târâți prin tribunale
Doi vârstnici au fost nevoiți să treacă printr-o lungă bătălie juridică după ce au achiziționat de la stat o parte dintr-un imobil care, în cele din urmă, a ajuns în posesia familiei Iohannis. Fiul acestora relatează dificultățile prin care au trecut părinții săi, menționând că, între timp, mama sa a decedat.
“Statul ni le-a vândut şi după aia a apărut domnul Iohannis că e locuinţa lui şi nouă ne-au anulat contractul de cumpărare şi de atunci, 18 ani ne-am judecat. până s-a făcut dreptate am avut şi executare, în termen de 30 de zile trebuia să eliberăm şi s-a dovedit că sunt acte false”, a spus Adrian Oargă.
În imobilul obținut în mod controversat de familia Iohannis locuiește și familia Antonescu.
“Ne-am trezit că suntem chemaţi în judecată pentru anularea contractelor de vânzare cumpărare în ideea în care noi am cumpărat de la statul român în baza legii 112 ceva ce statul român nu ar fi trebuit să vândă.
Atât de încurcată a fost povestea asta încât greu a fost de descurcat. Până la urmă s-a înţeles care a fost lanţul slăbiciunilor“, a declarat Adrian Antonescu.
Nimeni nu are drept de moștenire asupra casei
După cum a raportat Fanatik, situația este extrem de complicată și necesită expertiza specialiștilor pentru a fi înțeleasă în întregime. Se știe că, după 1989, un individ controversat a obținut această proprietate folosind acte false, pe care ulterior a împărțit-o cu Klaus Iohannis. Între timp, s-a confirmat că nimeni nu are drept de moștenire asupra casei, iar statul român intenționează să recupereze imobilele.
“Una dintre achiziţiile foarte bune, recunosc, a fost de la o cunoştinţă care a moştenit casa. Am cumpărat jumătate de la el. Pe o sumă modică, nu mai ştiu pe de rost, recunosc”, a spus Klaus Iohannis în urmă cu mai mulți ani.
”Am reuşit să închiriem în condiţii extrem de avantajoase un spaţiu din acel imobil. Atât de avantajoase încât din banii de chirie obţinuţi de acolo am reuşit să achiziţionez următoarele imobile. Este extrem de simplu”, a adăugat șeful statului.