Proiectul a fost adoptat cu 187 voturi pentru, 12 împotrivă şi 22 de abţineri.Potrivit actului normativ, accesul la datele personale se poate face numai cu autorizarea prealabilă a judecătorului.
'La solicitarea instanţelor de judecată sau la solicitarea organelor de urmărire penală ori a organelor de stat cu atribuţii în domeniul apărării şi securităţii naţionale, cu autorizarea prealabilă a judecătorului stabilit potrivit legii, furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului şi furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice pun la dispoziţia acestora, de îndată, dar nu mai târziu de 48 de ore, datele de trafic, datele de identificare a echipamentului şi datele de localizare, în conformitate cu prevederile referitoare la protecţia datelor cu caracter personal', se prevede în proiect.
Actul normativ stipulează că firmele de comunicaţii au obligaţia să păstreze timp de trei ani datele de trafic ale abonaţilor sau utilizatorilor.
Propunerea legislativă a întrunit susţinerea tuturor liderilor partidelor politice parlamentare, la Cotroceni, în luna mai şi a fost adoptată de Senat pe 7 septembrie.
Camera Deputaţilor este decizională în acest caz.