A fost cutremur în România în această dimineaţă! Unde a avut loc seismul

cutremur

SURSA FOTO: Dreamstime

A fost din nou cutremur în România! Pământul s-a mişcat în urmă cu puţin timp. Iată toate datele despre seismul ce a avut loc sâmbătă dimineaţă.

România s-a zguduit din nou, chiar în această dimineaţă! Detalii de ultimă oră de la seismologi.

Un nou cutremur în zona seismică Vrancea. Ce indică datele INFP?

Sâmbătă dimineaţa, la ora locală 3:04, a avut loc un cutremur slab cu magnitudinea 3, au transmis reprezentanţii Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul s-a produs în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

Cutremurul care a avut loc în urmă cu numai câteva ore s-a înregistrat la o adâncime de 130,9 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 51 km vest de Focşani, 54 km nord-vest de Buzău, 65 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 72 km est de Braşov şi 82 km nord-est de Ploieşti.

Sursă: INFP

Reamintim că, de la începutul lunii iulie, în România au avut loc 9 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,1 pe scara Richter.

Cel mai puternic seism înregistrat în România acest an a avut magnitudinea 5,7. El s-a produs pe data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Românii sunt îngrijoraţi de efectele unui cutremur major

Un studiu de specialitate publicat recent, realizat de Reveal Marketing Research, arată că 54% dintre români sunt îngrijoraţi în legătură cu rezistenţa locuinţei în care trăiesc în eventualitatea unui cutremur similar celui din 1977.

46% dintre români manifestă un nivel ridicat de îngrijorare, legat de posibilitatea unui seism de proporţii, în timp ce 20% declară că nu sunt preocupaţi în această privinţă.

Aspiraţiile referitoare la locuinţa ideală reiterează nevoia de siguranţă a românilor, cei mai mulţi dintre aceştia considerând că principalul atribut al acesteia trebuie să fie rezistenţa în timp (69%), o pondere semnificativă mai mare înregistrându-se în cazul persoanelor de peste 45 ani (75%).

Pe durata procesului de informare asupra unei locuinţe, românii caută activ soluţii funcţionale care să le ofere siguranţă şi confort pe termen lung, preţul (86%) şi rezistenţa locuinţei (81%) fiind cele mai importante aspecte evaluate.

Rezultatele studiului confirmă îngrijorările seismologilor, care au lansat un avertisment cu privire la un cutremur puternic care ar putea avea loc în România, având în vedere că, statistic, în fiecare secol se înregistrează două, trei astfel de mişcări ale Pământului.