Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, a transmis că odată cu acest nou tronson, se poate circula acum pe 102 kilometri din totalul de 320 ai autostrăzii A7, drum finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

CNAIR a anunțat și restricții temporare

În paralel, autoritățile au introdus restricții temporare pentru traficul greu pe Valea Oltului în perioada sărbătorilor de Crăciun. Restricțiile vizează camioanele cu o masă mai mare de 7,5 tone, între localitățile Pitești, Râmnicu Vâlcea și Veștem.

Astfel, pe 24 decembrie, aceste vehicule nu vor putea circula între orele 18:00 și 22:00. În zilele de 25, 26 și 27 decembrie, restricțiile se vor aplica între orele 06:00 și 22:00, pentru a facilita traficul general în această perioadă aglomerată.

Această măsură este menită să reducă congestionarea traficului pe traseele intens circulate, având în vedere fluxul crescut de vehicule în perioada sărbătorilor.

Cristian Pistol
Cristian Pistol (SURSA FOTO: Facebook, Cristian Pistol)

Începând de luni, circulația este permisă pe un tronson de 21 de kilometri din Autostrada A7

Cristian Pistol a informat anterior că, începând de luni, circulația este permisă pe un tronson de 21 de kilometri din Autostrada A7. Astfel, lungimea totală a segmentului Ploiești – Buzău deschis traficului va depăși 100 de kilometri.

„Luni deschidem circulaţia pe încă 21 km din A7! De la ora 16.00, se va putea circula şi pe lotul 1 (Dumbrava – Mizil) al secţiunii de autostradă Ploieşti – Buzău”, a anunțat, sâmbătă, directorul general al CNAIR.

Cristian Pistol a precizat și că, odată cu deschiderea acestui tronson, lungimea totală a Autostrăzii A7 deschise traficului va ajunge la 102 kilometri, dintr-un total de 320 de kilometri planificați pentru construcție prin PNRR.

Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR) a lansat, în ziua de vineri, licitația pentru proiectarea și execuția Drumului Expres Bacău – Piatra Neamț. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut publică vestea pe pagina sa de Facebook, subliniind importanța acestui proiect.

Proiectul presupune construirea a 51 de kilometri de drum expres, cu o valoare estimată de peste 6 miliarde lei și un termen de realizare de 48 de luni. Licitația este deschisă până pe 18 februarie 2025, iar lucrările vor include poduri, viaducte și infrastructură modernă, cu impact economic și de trafic semnificativ.

Proiectul presupune construirea a 51 de kilometri de drum expres. Contractul acordă câștigătorului licitației un termen de 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuția lucrărilor, totalizând 48 de luni pentru finalizarea întregului proiect.