După semnarea contractului, câștigătorul licitației va avea la dispoziție 785,21 milioane de lei și 24 de luni pentru construcția celor 28,55 km ai acestui proiect.

Câștigătorul licitației va avea la dispoziție 785,21 milioane de lei

„A fost desemnat câștigătorul licitației pentru construcția Subsecțiunii Chiribiș-Biharia a Autostrăzii Transilvania! După semnarea contractului, Asocierea de #constructori români va avea la dispoziție 785,21 milioane de lei (fără TVA) și 24 de luni (6 luni proiectare și 18 luni execuție lucrări) pentru construcția celor 28,55 km ai acestui proiect”, a scris Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Procedura pentru semnarea contractului va putea fi demarată peste 10 zile

De asemenea, ministrul a explicat că procedura pentru semnarea contractului va putea fi demarată peste 10 zile, în cazul în care nu vor fi depuse contestaţii.

„Procedura pentru semnarea contractului (finanțat din fonduri europene nerambursabile) va putea fi demarată peste 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații”, a explicat Sorin Grindeanu.

Totodată, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a anunţat că asocierea de constructori şi proiectanţi români Precon Transilvania SRL – Citadina 98 SA a fost desemnată câştigătoare pentru realizarea secţiunii de autostradă Chiribiş – Biharia, parte din Autostrada Transilvania.

Contractul este finanţat prin fonduri europene nerambursabile.

S-au depus trei oferte pentru finalizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii Braşov-Bacău

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat anterior că au fost depuse trei oferte pentru finalizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii Brașov-Bacău (A13).

Potrivit lui Sorin Grindeanu, constructori din România şi Turcia concurează pentru adjudecarea contractului în valoare de 77,191 milioane de lei, fără TVA.

„Au fost depuse astăzi trei oferte pentru finalizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii Braşov- Bacău (A13)! Constructori din România şi Turcia concurează pentru adjudecarea contractului în valoare de 77,191 milioane de lei (fără TVA), finanţat prin Programul Transport (PT)”, a scris acesta pe Facebook.

Studiul de fezabilitate trebuie finalizat de către câștigător în termen de 24 de luni

Ministrul a adăugat că studiul de fezabilitate trebuie finalizat de către câștigător în termen de 24 de luni, iar „apoi va fi lansată licitaţia pentru proiectarea şi construcţia celor aproximativ 164 de km ai acestei autostrăzi”.

„A13 va asigura o conexiune rutieră de mare viteză între Moldova şi Transilvania!”, a conchis el.