Compania a finalizat lucrarile la cel de-al doilea pasaj suprateran de pe Drumul National 1, in zona Baneasa, informeaza un comunicat remis redactiei. Noul pasaj este situat in apropiere de km 10. Termenul de executie al lucrarii era de 30 noiembrie 2007.

Peste 200 de muncitori au fost implicati in realizarea proiectului, valoarea investitiei ridicandu-se la 27,8 milioane de euro.

Acesta este al doilea pasaj suprateran realizat de compania portugheza pe DN1 in acest an. Primul a fost incheiat in urma cu trei luni tot pe DN1, aproape de km 9. Cele doua pasaje fac parte din contractul “Fluidizare DN1 – Largire intre Aeroportul Baneasa si Pasajul Otopeni”, semnat in 2005 intre Lena Engenharia e Construcoes S.A. si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (C.N.A.D.N.R.), valoarea contractului fiind de 26 de milioane de euro.

Compania Lena Construcoes mai desfasoara doua lucrari de amploare in Capitala, lucrarea de “Legatura Bvd. D.Ghica cu Bvd. Chisinau”, care include, de asemenea, un pasaj peste calea ferata, si lucrarea de “Infrastructuri Baneasa”.

Grupul Lena, prezent pe piata romaneasca din anul 2004 prin Lena Construcoes, este prezent pe piata constructiilor de peste 40 de ani. In afara de piata romaneasca, compania portugheza Lena Construcoes este prezenta si in tari precum: Bulgaria, Algeria, Maroc, Angola.

Sursa: Lena Construcoes

Data: 22 Noiembrie 2007