A fost prins după ce s-a folosit de pandemie ca să primească ajutor financiar. Trebuie să înapoieze peste 80 mii de lei

Sursă: Dreamstime

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au descoperit că un tânăr s-a folosit de pandemie că să primească ajutor financiar nejustificat.

A fost prins de polițiști după ce s-a folosit de pandemie ca să primească ajutor financiar nejustificat. Trebuie să înapoieze peste 80 mii de lei

Mai precis, autoritățile locale au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Astfel, rezultatele cercetărilor arată că un tânăr de 39 de ani, din Onești, ar fi indus în eroare autoritatea competentă, încasând indemnizația de sprijin acordată de la bugetul de stat în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, în baza unui contract de cesiune drepturi conexe dreptului de autor, cu o persoană juridică înființată ulterior încheierii contractului.

Potrivit autorităților, tânărul a cauzat un prejudiciu în valoare de 65.600 de lei, în intervalul martie 2020 – august 2021, arată informațiile preluate de infoactual.ro

De asemenea, din probele administrate a rezultat că bănuitul, în calitate de reprezentant al persoanei juridice a încheiat și un contract de cesiune drepturi conexe dreptului de autor cu o tânără de 35 de ani, în luna mai 2019, chiar dacă firma a fost înființată în luna iulie 2020.

Conform sursei menționate, scopul ar fi fost primirea de către aceasta a indemnizației de sprijin din partea instituției de stat, în intervalul ianuarie – aprilie 2021, cauzând astfel un prejudiciu în valoare de încă 16.000 de lei. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de trimitere în judecată, a informat Cătălina Păduraru, subcomisar de poliție.

Datele INSP arată unde au fost înregistrate majoritatea cazurilor de COVID-19 din România

În altă ordine de idei, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat anterior că, în săptămâna 9 – 15 mai, 42.5% din cazuri înregistrate în București, Cluj, Timiș, Brașov și Iași. Totodată, 43.7% din cazurile confirmate de coronavirus s-au înregistrat la nevaccinați.

Dintre cei vaccinați care s-au îmbolnăvit, 50% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de 6 luni de la ultima doză. 48.8% din totalul deceselor s-au înregistrat în Dolj, Galați, Bacău, Călărași și București.

De asemenea, 65.9% din decesele cauzate de COVID-19 au fost înregistrate la persoane nevaccinate. De la începutul pandemiei până în prezent, 86.4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani. De asemenea, 54.6% din decese s-au înregistrat la bărbați. 93.6% din decedați aveau cel puțin o comorbiditate asociată.