Declarația făcută de Raluca Turcan a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă susţinută miercuri seara la Iaşi. Vicepremierul a transmis că ministerul Fondurilor Europene şi compania ApaVital au semnat acordul prealabil de măsuri în vederea încheierii contractului de finanţare.

Proiectul este finalizat din punct de vedere tehnic şi economic

Proiectul este finalizat din punct de vedere tehnic şi economic, urmând ca în scurt timp să fie încheiată procedura acordului de mediu, conform celor spuse de Raluca Turcan.

„Programul de apă canal pe care l-am parafat astăzi într-un acord de parteneriat care acoperă 500 de milioane de euro, cu aproximativ 191.000 de beneficiari, reprezintă de asemenea un sprijin nesperat pentru judeţul Iaşi în materie de infrastructură de utilităţi. Acest proiect a fost deblocat dintr-un set de alte opt proiecte de alimentare cu apă potabilă şi de extindere de canalizare. Cele opt proiecte deblocate de acest guvern sunt parte din încă 250 de proiecte privind extinderea reţelei de apă şi canalizare pe care o avem în vedere în următoarea perioadă cu o finanţare de aproximativ 6 miliarde de euro”, a transmis Raluca Turcan.

Vicepremierul Raluca Turcan s-a aflat miercuri la Iaşi alături de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, prilej cu care a efectuat mai multe vizite în municipiul reşedinţă şi comuna Miroslava. Cei doi au luat parte la discuţii cu reprezentanţii autorităţilor locale, ai mediului de afaceri şi mediului universitar ieşean.

Raluca Turcan este încrezătoare în puterile companiei Antibiotice Iaşi

Vicepremierul Raluca Turcan a transmis, în timpul unei vizite făcute alături de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, la Antibiotice Iaşi, că pentru planul de investiţii al companiei va putea să folosească oportunităţile din oferite prin planul de sănătate al Guvernului.

„Pentru noi vizita de astăzi de la Antibiotice reprezintă un moment de bucurie şi de încredere pentru că am văzut o companie mare, prosperă şi cu un plan de investiţii destul de ambiţios. Evident că planul de investiţii al acestei companii trebuie să meargă umăr la umăr cu planul de sănătate pe care Guvernul viitor şi-l propune. Programul nostru de guvernare, mai ales pe partea de medicamente, urmăreşte creşterea de medicamente generice şi biosimilare şi în acelaşi timp de reevaluare a tehnologiilor inovative pentru terapiile inovative decontate de la bugetul de stat. Nu în ultimul rând, inclusiv o reevaluare a activităţii Agenţiei Medicamentului, care într-adevăr să stimuleze noi terapii inovative prin evaluările pe care le face pentru terapii şi echipamente”, a afirmat vicepremierul Raluca Turcan.

Sursă foto: INQUAM Photos/George Calin