Potrivit estimărilor, investiţia se va cifra la aproximativ 350.000 de euro, iar inaugurarea clădirii va avea loc la finele anului viitor, cel târziu la jumătatea anului 2015.
Acesta va avea şase locuinţe, trei garsoniere şi trei apartamente cu două camere, şi se va întinde pe o suprafaţă de 530 de metri pătraţi. Vicepreşedintele Fundaţiei "Studium", Vass Levente a declarat că locuinţele vor fi acordate pe o perioadă de doi ani în mod gratuit medicilor care lucrează în sistemul public de sănătate, menţionând că scopul proiectului este de a determina medicii să vină în Sfântu Gheorghe şi să se stabilească aici, potrivit Agerpres.

"Majoritatea acestor specialişti au rămas în comunitate ori s-au mutat la Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc şi Satu Mare (…) Cred că acest proiect o să ajute medicii să rămână în ţară, iar cei plecaţi la studii să revină pe meleagurile natale", a declarat Vass Levente.

Potrivit acestuia, proiectul beneficiază şi de sprijinul Guvernului Ungariei. De altfel, la festivitatea de punere a pietrei de temelie au participat şi oficiali din ţara vecină, printre aceştia numărându-se şi secretarul de stat în Ministerul de Externe al Republicii Ungaria, Nemeth Zsolt.

Conducerea Fundaţiei "Studium" a declarat că intenţionează să construiască locuinţe pentru medici şi la Satu Mare, în momentul de faţă fiind în faza de cumpărare a terenului.