Anunț oficial pentru români! Începe recrutarea în România. Se întâmplă până pe 11 noiembrie
Ministerul Apărării Naționale (MApN) a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un mesaj prin care spune că tinerii se pot înscrie, până pe data de 11 noiembrie, pentru posturile de rezerviști voluntari.
Doritorii pot ocupa posturi de ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați, acestea fiind disponibile în unitățile militare prezente în București și în alte 19 județe din România, acestea fiind Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Vaslui și Vrancea.
Instituția mai arată pe rețelele de socializare că persoanele interesate trebuie să contacteze centrul militar din judeţul sau sectorul pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul, în vederea obţinerii tuturor informațiilor necesare. Aceste informații se referă la locurile pe judeţe, probe de selecţie și bareme.
Doritorii au nevoie de mai multe documente
Tot pe Facebook, MApN arată că este nevoie de o serie de documente pentru înscriere, printre care se află actul de identitate (original și copie), certificatul de cazier judiciar (eliberat cu maxim 6 luni înainte de data depunerii dosarului), actul de studii (sau alte documente care să ateste competențele dobândite în viața civilă; acestea trebuie să fie prezentate în original și copie), permisul de conducere (original și copie), dar doar dacă postul pentru care optează presupune conducerea tehnicii specifice. De asemenea, mai este nevoie și de livretul militar (original și copie), dar doar pentru acele persoane care deja au calitatea de rezervist.
MApN mai spune că va exista o probă psihologică și una sportivă, subliniind că mai multe informații despre cea din urmă se vor găsi aici.
Rezerviștii voluntari au parte de mai multe beneficii
Nu în ultimul rând, Ministerul Apărării Naționale (MApN) a mai notat că, după ultimele modificări legislative, rezerviștii voluntari au parte de mai multe beneficii, fiind vorba despre:
- creșterea cuantumului remuneraţiei acordate în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire sau la misiuni, de la 10% la 30 % din solda de funcţie, la care se adăugă solda gradului deţinut;
- creșterea cuantumului indemnizației de instalare, prin adăugarea la solda de funcţie, a gradațiilor și a soldei de comandă, pe lângă solda de grad;
- eliminarea obligației privind restituirea cheltuielilor de recrutare şi selecţie, în situația nesemnării/ nefinalizării contractului;
- eliminarea limitărilor privind plecarea rezerviștilor voluntari în străinătate;
- crearea posibilității repartizării în funcție, fără a mai susține probele de selecție, a rezerviștilor proveniți din cadre militare în activitate și soldați/gradați profesioniști, în primul an de la trecerea în rezervă.