Un alt pacient internat în pavilionul în care s-a produs incendiul de la Institutul „Matei Balş” a decedat, anunță luni dimineață Antena3. Bilanțul a crescut astfel la 23 de decese.
Pe 10 februarie, Ministerul Sănătăţii transmitea că trei pacienţi care au fost transferaţi după incendiu. Ei au fost mutați în cadrul altor secţii de la „Matei Balş” sau în alte unităţi sanitare. Ei erau în stare gravă, iar unul în stare staţionară gravă.
Potrivit ministerului, situaţia pacienţilor transferaţi de la „Matei Balş”, la data de 10 februarie, era următoarea:
Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Ioan” din Bucureşti: 6 pacienţi – 5 pacienţi în stare stabilă, 1 pacient în stare staţionară gravă (ATI);
Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti: 1 pacient în stare stabilă (ATI);
Spitalul Universitar de Urgenţă “Elias” din Bucureşti: 1 pacient în stare stabilă;
Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale “Victor Babeş” din Bucureşti: 1 pacient în stare stabilă;
Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Pantelimon” din Bucureşti: 2 pacienţi – 1 pacient în stare stabilă, 1 pacient în stare gravă (ATI);
Spitalul Militar Central din Bucureşti: 1 pacient în stare stabilă (ATI);
Spitalul Clinic Nr. 1 CF “Witting” din Bucureşti: 1 pacient în stare stabilă;
Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Bucureşti: 3 pacienţi în stare stabilă;
Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti: 2 pacienţi în stare stabilă;
Spitalul Monza din Bucureşti: 2 pacienţi în stare stabilă;
Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Bucureşti: 7 pacienţi – 2 pacienţi în stare gravă, 5 pacienţi în stare stabilă.
Un medic a spus adevărul despre incendiul de la Balș
Medicul Adrian Marinescu a declarat, la începutul lui februarie, că în saloanele ATI de la spital nu era o temperatură optimă pentru acest sezon. Acesta mai spune că, au fost achiziționate centrale termice, dar vor fi instalate abia săptămâna aceasta.
„Nu era o temperatură de confort. Acum, noțiunea de frig sau de suportabil cred că este relativă, depinde de percepție. Noi am încercat în nenumărate rânduri să punem problema în ceea ce privește termoficarea centralizată și, mai mult decât atât, ne-am străduit și chiar cred că vom reuși, în această săptămână să avem un sistem independent cu centrale termice. Lucru care nu a fost deloc ușor, pentru că fiind un sistem pavilionar e destul de grei de realizat. Dar aceste centrale sunt deja luate. Urmează ca în săptămâna aceasta, poate până săptămâna viitoare, să fim independenți.”