Doliu în SUA, după ce a murit actrița Shannen Doherty

SUA sunt în doliu, după ce a murit actrița Shannen Doherty. Avea numai 53 de ani. Lupta cu optimism împotriva cancerului mamar de nouă ani de zile, dar, sâmbătă, a pierdut lupta. 13 iulie 2024 a fost o zi tragică pentru ea și familia ei. Ea a plecat spre Lumea Celor Drepți, lăsând în urma sa o familie îndoliată și mii de admiratori șocați.

Shannen Doherty
Shannen Doherty (SURSA FOTO: Dreamstime)

Vestea tragică a fost confirmată de familia ei, prin intermediul publicistului său. Celebra actriță care a jucat-o pe Brenda în serialul „Beverly Hills, 90210” s-a stins din viață înconjurată de cele mai dragi persoane din viața ei.

„Cu inima grea confirm decesul actriței Shannen Doherty. Sâmbătă, 13 iulie, a pierdut bătălia cu cancerul, după mulți ani în care s-a luptat cu boala.

Fiică devotată, soră, mătușă și prietenă, ea a fost înconjurată de toți ce dragi, precum și de câinele ei, Bowie. Familia ei cere să-i fie respectată intimitatea pentru a-și putea duce doliul în pace”, a declarat publicistul ei pentru „People”.

Cancerul se extinsese până la oase

La începutul anului, regretata actriță le-a dezvăluit admiratorilor ei că boala i s-a extins până la oase și că a fost operată pentru extirparea unei tumori la creier.

„Nu mi-e frică de moarte pentru că știu unde merg, oamenii pe care o să-i văd… Nu vreau să mor. Asta-i diferența. Nu mi-e teamă de moarte, doar că nu vreau să mor… niciodată.

Pentru că nu am terminat cu viața. Nu am terminat de iubit. Nu am terminat de creat. Nu am terminat cu speranța de a schimba lucrurile în bine. Pur și simplu nu am terminat încă”, a mărturisit actrița la începutul anului.

Shannen Doherty a fost diagnosticată cu cancer mamar în anul 2015. Doi ani mai târziu, după o dublă mastectomie, chimioterapie și radioterapie, maladia a intrat în remisie. Trei ani mai târziu, însă, boala s-a întors și s-a răspândit în corpul ei. Avea cancer în stadiul 4.

Vara trecută, a îndepărtat o tumoare de pe creier. În ciuda tuturor greutăților, ea era optimistă. Nu avea de când să plece prea curând dintre noi.

„Ceea ce îmi place să spun tuturor, inclusiv mie însămi, este despre a trece de doi, trei, patru, cinci ani, pentru că în acest timp va apărea un nou protocol medical, un nou studiu clinic. Mereu apare ceva, trebuie doar să ajungi până la acel punct”, a zis ea.

A știut că va muri curând

La un moment dat, însă, și-a dat seama că va pleca dintre noi în curând. Le-a vorbit admiratorilor ei despre pregătirile pentru propria înmormântare. Își dorea să facă o „tranziție mai ușoară” pentru mama ei. A petrecut mai mult timp cu mama ei în ultimele luni.

Vedeta începuse să-și vândă lucrurile. Alte bunuri materiale au fost donate. Ba chiar voia să-și vândă proprietățile.

„Prioritatea mea este mama la momentul acesta. Știu că îi va fi greu dacă eu voi muri înaintea ei. Sunt conștientă că îi va fi foarte greu, așa că mi-am dorit să fac alte lucruri mai simple pentru ea.

Nu-mi doresc să aibă multe de care să se ocupe. Nu vreau să aibă patru unități de depozitare pline de mobilă”, spunea ea în cadrul unui podcast.