Doliu în România! Andrei Gazsi a murit
Este doliu în lumea artei din România, de când Andrei Gazsi a murit. Poetul și pictorul clujean, cu un suflet sensibil și plin de talent, a plecat dintre noi la venerabila vârstă de 74 de ani.
Artistul a încetat din viaţă pe data de 13 iunie 2024, fix de Înălțarea Domnului nostru Iisus Hristos. A decedat la Cluj-Napoca, județul Cluj.
Nefericitul anunț a fost făcut de către Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor din România.
Amintirea sa va rămâne vie în inimile oamenilor
La scurt timp de la aflarea cumplitei vești, Facebook-ul s-a umplut de mesaje emoționante.
„Odihnească-se în pace!” / „DUMNEZEU să te odihnească în pace, Andrei Gazsi!” / „Drag prieten, Poezia fie cu tine!” / „Nu pot să cred!!! Cel mai deosebit poet. de.la Cluj.uman…vei lumina cerul cu simplitatea și omenia.” / „Condoleanțe!” / „Bunul vecin al inimii mele, drum bun spre lumina și ocrotirea lui Dumnezeu. Veșnic te voi prețui, te voi pomeni și îmi voi aminti de tine, Andrei Gazsi…” / „Un om ca Andrei Gazsi, un poet ca el nu poate fi uitat! Să aibă drum lin spre veșnicie!”
„La revedere, Andrei dragă. Ne vedem pe partea cealaltă a eternității. Mulțumim de poze, poezii, zâmbete, prietenie…” / „Pace în Lumină sufletului său” / „Dumnezeu să-l odihnească în veci cu drepții! Veșnica lui amintire!” / „La bună vedere prieten drag!” / „Îmi pare rău că ai plecat, Andrei Gazsi.”
Despre Andrei Gazsi
Andrei Gazsi s-a născut la data de 1 octombrie 1950, în Bucerdea-Grânoasă, județul Alba. A fost absolvent al Facultății de Mecanică a Universității Tehnice din Cluj-Napoca.
Artistul a fost un membru devotat al Uniunii Scriitorilor din România. El și-a început călătoria artistică prin poeziile publicate în revista „Tribuna” din Cluj-Napoca, Cluj, în anul 1989.
El a fost o prezență vie în saloanele de pictură ale scriitorilor clujeni. A surprins, cu aparatul său de fotografiat, multe dintre evenimentele Filialei Cluj-Napoca.
Printre volumele sale de versuri se numără: „Libertatea ca semn de carte” (Limes, 2014), „Cu alte cuvinte” (Limes, 2017), „Câte o carte poștală pe lună” (Școala Ardeleană, 2019), „Liziera” (Limes, 2020), „Bunul meu Marți” (Limes, 2021) și „Acordeonul de nisip” (Școala Ardeleană, 2023).