Doliu în România! Am pierdut un suflet sensibil, plin de talent poetic. Uniunea Scriitorilor din România își va aduce aminte mereu cu drag de el. Drum bun spre lumină!
Doliu în România! Andrei Gazsi a murit
Este doliu în lumea artei din România, de când Andrei Gazsi a murit. Poetul și pictorul clujean, cu un suflet sensibil și plin de talent, a plecat dintre noi la venerabila vârstă de 74 de ani.
Artistul a încetat din viaţă pe data de 13 iunie 2024, fix de Înălțarea Domnului nostru Iisus Hristos. A decedat la Cluj-Napoca, județul Cluj.
Nefericitul anunț a fost făcut de către Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor din România.
Amintirea sa va rămâne vie în inimile oamenilor
La scurt timp de la aflarea cumplitei vești, Facebook-ul s-a umplut de mesaje emoționante.
„Odihnească-se în pace!” / „DUMNEZEU să te odihnească în pace, Andrei Gazsi!” / „Drag prieten, Poezia fie cu tine!” / „Nu pot să cred!!! Cel mai deosebit poet. de.la Cluj.uman…vei lumina cerul cu simplitatea și omenia.” / „Condoleanțe!” / „Bunul vecin al inimii mele, drum bun spre lumina și ocrotirea lui Dumnezeu. Veșnic te voi prețui, te voi pomeni și îmi voi aminti de tine, Andrei Gazsi…” / „Un om ca Andrei Gazsi, un poet ca el nu poate fi uitat! Să aibă drum lin spre veșnicie!”
„La revedere, Andrei dragă. Ne vedem pe partea cealaltă a eternității. Mulțumim de poze, poezii, zâmbete, prietenie…” / „Pace în Lumină sufletului său” / „Dumnezeu să-l odihnească în veci cu drepții! Veșnica lui amintire!” / „La bună vedere prieten drag!” / „Îmi pare rău că ai plecat, Andrei Gazsi.”
Despre Andrei Gazsi
Andrei Gazsi s-a născut la data de 1 octombrie 1950, în Bucerdea-Grânoasă, județul Alba. A fost absolvent al Facultății de Mecanică a Universității Tehnice din Cluj-Napoca.
Artistul a fost un membru devotat al Uniunii Scriitorilor din România. El și-a început călătoria artistică prin poeziile publicate în revista „Tribuna” din Cluj-Napoca, Cluj, în anul 1989.
El a fost o prezență vie în saloanele de pictură ale scriitorilor clujeni. A surprins, cu aparatul său de fotografiat, multe dintre evenimentele Filialei Cluj-Napoca.
Printre volumele sale de versuri se numără: „Libertatea ca semn de carte” (Limes, 2014), „Cu alte cuvinte” (Limes, 2017), „Câte o carte poștală pe lună” (Școala Ardeleană, 2019), „Liziera” (Limes, 2020), „Bunul meu Marți” (Limes, 2021) și „Acordeonul de nisip” (Școala Ardeleană, 2023).