Doliu în România! Un mare nume de pe scena politică, care a avut șase mandate în Parlamentul României, s-a stins din viață. Familia sa a făcut nefericitul anunț.
Doliu în România! Anghel Stanciu s-a stins din viață
Doliu pe scena politică din România! Anghel Stanciu, care a avut șase mandate în Parlamentul României, fiind ales atât din partea Partidului România Mare (PRM), cât și din partea Partidului Social Democrat (PSD), lucrând în legislativul român timp de 24 de ani, s-a stins din viață. Acesta a decedat la onorabila vârstă de 74 de ani.
„Cu nemărginită durere în suflet, familia anunţă trecerea în neființă a celui care a fost prof. univ. emerit, doctor docent. dr ing. Anghel Stanciu, tată, frate, soț, bunic și om între oameni. Vei rămâne veşnic în sufletele noastre!
Sicriul va fi depus la Capela Daniel și Anca, vis a vis de intrarea în cimitirul Eternitatea, în cursul zilei de marți, iar înmormântarea va avea loc joi, la Cimitirul Eternitatea, la ora 12:00”, a transmis, duminică, nora regretatului parlamentar român, Irina Stanciu, relatează Ziarul de Iași.
„Iașul a pierdut astăzi pe unul din cei mai apreciați și valoroși universitari, prof. univ. emerit, dhc. dr. ing. Anghel Stanciu. În vârstă de 74 de ani, cu o impresionantă carieră didactică la Univ. Tehnica Gh. Asachi din Iași și ulterior, politică în Parlamentul României, Anghel Stanciu a fost o personalitate marcantă a comunității ieșene în perioada 1992-2016.”, a transmis sursa citată anterior.
Despre Anghel Stanciu
Angel Stanciu a fost profesor în cadrul Catedrei de Geotehnica și Fundații din cadrul Facultății de Construcții Iași, Universitatea Gh. Asachi Iași și membru al Academiei Oamenilor de Știință din România și al Academiei de Științe Agricole și Sivice Gheorghe Ionescu Sisești. Între 2012 și 2016, a fost președinte al Senatului Universității Tehnice Gheorghe Asachi din Iași.
În urma sa, a lăsat o impresionantă moștenire științifică și didactică, constând în peste 216 lucrări științifice publice, 20 de cursuri, manuale, cărți și îndrumătoare, șapte brevete de invenții, 71 de contracte de cercetare științifică și 15 proiecte realizate. Valoarea științifică a cercetărilor și publicațiilor slae a fost recunsocută printr-o serie de premii, precum Premiul Anghel Saligny al Academiei Române (2006) pentru Tratatul „Fundații- Fizică și Mecanică Pamenturilor”, Premiul Mihai Hanganu al Academiei de Științe Tehnice din România (2016) pentru Tratatul „Fundații- Investigarea și încercarea terenului de fundare”.
În 2002, Anghel Stanciu a fost decorat cu Ordinului Național „Serviciul credincios” în gradul de cavaler pentru merite deosebiteîn activitatea științifică și didactică, iar în 2004 a fost decorat cu același ordin pentru merite deosebite în activitatea parlamentară.