Este doliu în lumea sportului după ce unul dintre cei mai mari handbaliști de la noi din țară a decedat. Acesta a ajutat ca România să bifeze mai multe succese la competițiile mondiale.
A murit Cezar Nica
Cezar Nica, unul dintre cei mai remarcabili handbaliști din România, s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani.
Acesta a fost dublu campion mondial și câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Dinamo în 1965. Tragicul anunț a fost făcut de către CS Dinamo.
Cezar Nica, născut pe 13 octombrie 1940 la Codlea, și-a început cariera sportivă la echipa Chimia Făgăraș. Cu această echipă a câștigat de 11 ori titlul național la handbal.
Performanțele sale sportive au atins apogeul odată cu transferul la Dinamo București la începutul anilor ’60.
A reușit să obțină Cupa Campionilor Europeni în 1965 și a devenit un element de bază în echipa națională a României, contribuind la câștigarea titlurilor mondiale în 1964 și 1970, precum și a medaliei de bronz la Campionatul Mondial din 1967.
Cezar Nica a fost și antrenor
Din 1971, Cezar Nica s-a dedicat carierei de antrenor. El a petrecut aproape două decenii în postura de antrenor pentru echipele CSU Galați, Nitramonia Făgăraș și Dinamo Brașov.
A fost antrenor și pentru echipa națională de seniori, pe care a condus-o la Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992.
Tragedie în lume profesorilor
Un profesor remarcabil, cunoscut pentru crearea Olimpiadei Satelor la matematică, s-a stins din viață la vârsta de 60 de ani. Familia sa a anunțat cu tristețe această veste, iar se pare că sfârșitul său a survenit brusc.
Conform informațiilor disponibile, nu au existat semne evidente de probleme de sănătate, iar decesul său a fost, în mod aparent, rezultatul unui infarct.
Profesorul Aurel Dumitru, originar din județul Prahova, s-a stins din viață la vârsta de 60 de ani, lăsând în urmă o contribuție semnificativă în domeniul educației.
A predat matematica la Liceul Ștefan Procopiu din Vaslui, iar începând din această toamnă, își desfășura activitatea la Colegiul Tehnic Costin D. Nenițescu din București, cu scopul de a fi mai aproape de familie.
Familia lui Aurel Dumitru, profund marcată de pierderea bruscă, a furnizat câteva informații. Soția sa, Angela, a relatat că soțul ei a suferit un colaps în mod neașteptat imediat după ce a ieșit de la duș.
Profesorul Dumitru lasă în urmă nu doar o familie îndurerată, ci și o moștenire inestimabilă. Cunoscut ca inițiator al Olimpiadei Satelor la matematică, această idee inovatoare a apărut în timpul perioadei în care preda în comunele Lipovăț și Muntenii de Jos din județul Prahova, regiunea în care s-a născut.