Doliu în România! A murit Nicolae Vameșu, fostul director al Vinalcool Buzău
Doliu în România! Nicolae Vameșu, fostul director al Vinalcool Buzău, s-a stins din viață. A decedat miercuri, 14 februarie 2024, la onorabila vârstă de 87 de ani.
Fiica sa a făcut nefericitul anunț prin intermediul Facebook-ului. Slujba de înmormântare va avea loc joi, 15 februarie 2024, la Biserica Bălănești Horezu, la ora 12:00.
„Nicolae Vameșu (1937-2024), mult iubitul meu tată, s-a dus la Domnul! Sufletul lui bun, însă, știu că o să mă însoțească pentru restul zilelor mele!
Fiu al învăţătorilor loana (Filip) din Bălceştii Gorjului și lonel Vameșu din Bălănești Horezu, inginer horticol la viile din Tohani Dealul Mare Prahova, apoi, timp de peste 40 de ani dedicat culturii viţei de vie și producţiei de vinuri din zona Buzău, omagiat pentru excelenta activitate profesională cu ocazia împlinirii vârstei de 85 de ani în Aula Magna a Academiei de Stiinte Agricole și Silvice.
Mai presus de orice Nicolae Vameşu – Mami, Codiţă pentru prieteni şi colegi – a fost un om bun, care, de câte ori a avut ocazia și-a ajutat semenii, astfel demonstrând credinţa sa lucrătoare. Rămânem îndoliaţi”, a scris ea.
Despre Nicolae Vameșu
În perioada regimului comunist, el a fost unul dintre cei mai influenți indivizi din județul Buzău.
La Vinalcool Buzău, a supervizat activitățile întreprinderii, ce se ocupa de producția de vin, alcool și băuturi spirtoase, alături de cultivarea viței de vie. El deținea toate cramele din județul Buzău, inclusiv distileriile. A fost inginer horticol.
Nicu Vameșu era originar din Horezu, județul Vâlcea. Pe scurt, era oltean. A fost un pasionat al sportului, susținând echipa de fotbal Gloria Buzău. Prietenii lui și familia sa îl descriu ca fiind un om cu suflet mare, care a întins o mână de ajutor multora.
Doliu în România! A murit revoluționarul Ioan Bînciu
Recent, revoluționarul Ioan Bînciu a încetat din viață. A fost cunoscut pentru că a strigat „Libertate” în anul 1989, ținându-și copilul în brațe. Familia sa a suferit o pierdere devastatoare în acele vremuri din cauza morții soției sale, o complice activă în mișcarea revoluționară.
Ioan Bînciu a devenit o figură emblematică a Revoluției din Decembrie 1989. El a îndeplinit funcția de vicepreședinte al Asociației Memorialul Revoluției. Soția sa a fost una dintre primele victime ale regimului comunist, iar cei responsabili nu au fost niciodată trași la răspundere.
A fost cunoscut pentru poziția sa de vicepreședinte al Asociației Memorialul Revoluției, a purtat o luptă internă grea, întrebându-se mereu cine sunt cei vinovați pentru pierderea soției sale, o tragedie care i-a marcat profund sufletul.