Ronen Engel, românul ținut ostatic de Hamas, a murit
Românul ținut ostatic de Hamas, Ronen Engel, a decedat în timpul perioadei de captivitate. Vestea este cu atât mai tragică cu cât, în urmă cu doar câteva zile, soția lui și doi dintre copiii săi au fost eliberați.
Ronen Engel a fost păstrat în captivitate încă de pe data de 7 octombrie. O parte din familia sa a fost eliberată recent, cu ocazia unuia dintre schimburile de prizonieri extrem de mediatizate.
Dani, fratele lui Ronen, a primit vestea tragică direct de pe pagina sa de Facebook. Se pare că el a văzut o postare în care unul dintre membrii teroriști ai grupării Hamas apărea zâmbind în fața camerei și se exprima în arabă.
Moartea lui Engel este cu atât mai tragică cu cât acesta își alesese meseria de paramedic voluntar. El și-a dedicat viața pentru a salva alți oameni. Familia sa a primit vestea oficială a decesului, vineri, 1 decembrie.
Trupul bărbatului încă nu a fost predat familiei
Conform The Times of Israel, patru membri ai familiei Engel, Ronen în vârstă de 54 de ani, soția sa Karina de 51 de ani, și copiii lor Mika de 18 ani și Yuval de 11 ani, au fost răpiți din kibuțul Nir Oz, pe 7 octombrie.
Potrivit The Times of Israel, Ronen ar fi fost ucis de către Hamas. Corpul său neînsuflețit nu a fost predat familiei.
Într-un anunț făcut vineri, Forțele de Apărare ale Israelului au comunicat că au reluat acțiunile militare împotriva Hamas. Potrivit lor, gruparea a încălcat acordul de încetare a focului prin deschiderea focului către teritoriul israelian, conform informațiilor oferite de CNN.
La scurt timp după încheierea armistițiului de o săptămână dintre Israel și Hamas, vehicule militare israeliene au deschis foc în nord-vestul Gaza, conform informațiilor furnizate de Ministerul de Interne din Gaza, controlat de Hamas.
Ce este Hamas
Hamas este acronimul pentru Harakat al-Muqawama al-Islamiyya (Mișcarea de rezistență islamică). Aceasta este o organizație palestiniană cu o structură complexă, având atât componente politice, cât și militare.
Percepțiile asupra acesteia sunt diverse: unii o consideră o formațiune de rezistență, în timp ce alții, inclusiv Uniunea Europeană, Statele Unite și Israel, o clasifică drept organizație teroristă.