A murit Marian Costea
Lumea hocheiului pe gheață deplânge pierderea unui mare fost jucător. Este vorba despre Marian Costea, cel care a participat de două ori la Jocurile Olimpice de iarnă cu echipa naţională a României.
Fostul sportiv a decedat la vârsta de 71 de ani, potrivit anunțului trist făcut de către CS Dinamo pe rețelele de socializare.
CS Dinamo spune că acesta a suferit un atac cerebral în urmă cu 70 de zile. Regretatul fot sportiv a fost în spital la terapie intensivă în toată această perioadă. Din păcate, acesta nu a rezistat.
În plus, CS Dinamo a mai spus că Marian Costea a fost un jucător cu o personalitate puternică.
„Fostul mare hocheist Marian Costea a urcat la ceruri! Un apel telefonic şi o veste tristă: ‘A murit colegul şi prietenul meu Marian Costea!’. Vocea lui Dumitru Axinte, fostul mare hocheist al echipei Dinamo şi al echipei naţionale, se pierde sugrumată în lacrimi. ‘A suferit un atac cerebral în urmă cu 70 de zile. A fost în spital la terapie intensivă în toată această perioadă, dar n-a mai rezistat. Astăzi a plecat să se vadă cu Doru Tureanu’, a mai putut să spună Dumitru Axinte. A fost campion cu Dinamo, un jucător cu o personalitate puternică, aşa cum a fost şi ca om. Condoleanţe familiei! Dumnezeu să-l odihnească!”, se arată în mesajul transmis de reprezentanţii CS Dinamo.
Marian Costea, unul dintre cei mai valoroşi hocheişti români
Marian Costea, născut în data de 13 iunie 1952, s-a distins ca unul dintre cei mai talentați jucători de hochei din România.
Alături de Tureanu și Axinte, Marian Costea a făcut parte dintr-una dintre celebrele linii de atac.
El a fost un membru de bază al echipei naționale a României la:
- Jocurile Olimpice de la Innsbruck (Austria) din 1976
- la cele de la Lake Placid (SUA) din 1980
- precum și la Campionatul Mondial din 1977 (Divizia A)
Acolo, România a obținut o victorie importantă împotriva Statelor Unite ale Americii, scor 5-4.
Doliu și în presa din România
Florin Brătescu, cunoscut ca pionier al televiziunii românești la TVR, a încetat din viață. Este de asemenea cunoscut pentru rolul său de fondator al postului Antena 1.
Cu o carieră remarcabilă ce s-a întins pe parcursul a peste cinci decenii în industria televiziunii, acesta a devenit o legendă a mediului audio-vizual românesc. A încetat din viață la vârsta de 91 de ani.
Inițial, la TVR, corpul de angajați era format exclusiv din femei. Ulterior, s-a luat decizia de a introduce o prezență vocală masculină, iar el a fost selectat pentru a ocupa această poziție. În acea perioadă, televiziunea nu era la fel de atrăgătoare pentru oameni precum radio-ul, iar mulți alegeau să lucreze în acest domeniu în loc să se angajeze în televiziune.
El a debutat în industria televiziunii lucrând la realizarea jurnalelor. În acele vremuri, TVR găzduia o emisiune numită „În fața hărții”, ce era coordonată de jurnaliști de la Scânteia.