Doliu la nivel internațional în rândul cofetarilor! Omul care a inventat tiramisul a murit. S-a stins din viață la onorabila vârstă de 81 de ani. Dumnezeu să-l ierte. Amin.
Doliu în Italia! Roberto Linguanotto, „părintele tiramisului”, a murit
Italia este în doliu, după ce Roberto Linguanotto, „părintele tiramisului”, a murit. Cel care a scris istorie în lumea cofetarilor a decedat la onorabila vârstă de 81 de ani.
Nefericitul anunț a fost făcut duminică, 28 iulie 2024, de către Mario Conte, primarul orașului Treviso.
„Ne era dor de Roberto Linguanotto, patiser de la Trevigiano, “părintele” Tiramisului cunoscut în toată lumea în rețeta sa originală de la Restaurant Le Beccherie, preparat folosind mascarpone proaspăt. Ambasadorul Made in Italy, dar mai presus de toate Made in Treviso, și-a transmis pasiunea și experiența cu entuziasm admirabil. Ne părăsește un mare trevigiano”, a scris, duminică, Mario Conte, primarul orașului Treviso, pe Facebook.
Postarea sa a strâns sute de aprecieri și zeci de comentarii în mai puțin de 24 de ore.
„La revedere, Roberto, acum, esti cu doamna Alba si vei face tiramisu pentru Ingeri. Multumesc, Roberto. Sincere condoleanțe familiei.” / „La revedere si multumesc pentru tiramisu!!!” / „Îmi pare foarte rău, condoleanțe celor dragi…” / „Sincere condoleanțe familiei, o persoană frumoasă, venea la mine acasă în fiecare dimineață să ia ziarul, întotdeauna foarte amabil.” / „Cele mai sincere condoleanțe pentru pierderea persoanei dragi… și piatra de temelie a tiramisuului, recunoscută de maeștrii patiseri de pretutindeni.” / „Sincere condoleanțe familiei Linguanotto.” / „Odihnească-se în pace.” au scris italienii în secțiunea de comentarii.
A cunoscut gustul dulce al celebrității la sfârșitul anilor 60
A cunoscut gustul dulce al celebrității la sfârșitul anilor 60, când a inventat „versiunea modernă” de tiramisu. Roberto Linguanotto era la începutul carierei sale. Lucra atunci într-un restaurant din centrul orașului Treviso, „Beccherie”. Inițial, s-a gândit să creeze „o variantă modernă” a clasicului zabaglione.
Desertul său a devenit atât de popular la nivel mondial încât a fost creată o „Cupă Mondială Tiramisu”, care organizează campionate mondiale de pregătire a desertului italian. Organizatorul competiției gastronimice, Francesco Redi, i-a adus un ultim omagiu.
„Ne amintim de el cu afecțiune și cu acea dulceață care ne-a caracterizat mereu felurile. El și familia lui ne-au susținut încă de la început și îi suntem recunoscători. pentru că fără invenția lui această mișcare mondială a iubitorilor de tiramisu nu ar exista.”