John Paulson, care deţine compania Paulson&Co, s-a îmbogăţit în anul 2007 pariind împotriva pieţei subprime. Subprime sunt creditele imobiliare cu risc ri-dicat care au stat la baza izbucnirii, în 2007, a crizei imobiliare în SUA. Acesta a realizat atunci cel mai mare profit din istoria tranzacţiilor financiare, câştigând 15 miliarde de dolari. 3,7 miliarde de dolari au intrat în buzunarele sale.

Anul trecut acesta a investit în piaţa materiilor prime, în companii de pe pieţele emergente şi în obligaţiuni guvernamentale. Suma câştigată de acesta în 2010 este de cinci miliarde de dolari, adică aproximativ 10.000 de dolari pe minut.

Paulson este considerat un oracol al finanţelor şi este consultat de senatori americani şi de politicieni europeni, însă fondul Fondul Paulson&Co. se află, în prezent  în vizorul Departamentului de stat al Justiţiei, fiind suspectat de manevre necinstite împotriva euro. Acesta este dea asemenea bănuit că a contribuit la deprecierea euro pariind pe criza din Grecia.

Paulson, 55 de ani, conduce un Jaguar şi colecţionează obiecte de artă. El provine dintr-o familie din Queens, New York, are doi copii şi este extrem de zgârcit cu comentariile în presă.

SURSA: Bloomberg