Martin Reisch, care probabil că l-ar fi surprins cu ideea sa chiar şi pe defunctul Steve Jobs (fostul CEO Apple, compania care produce iPad-ul), a povestit cum un vameş american, uşor iritat, a făcut o excepţie în cazul său după ce i-a înmânat iPad-ul pe ecranul căruia apărea o copie scanată a paşaportului uitat.

Potrivit The Guardian, bărbatul se afla la o jumătate de oră distanţă de graniţa dintre SUA şi provincia canadiană Quebec când a decis să încerce să intre în acest fel în loc să se întoarcă şi să piardă circa două ore pe drum până la Montreal pentru a-şi lua paşaportul.

El i-a spus agentului de la controlul paşapoartelor că se îndreaptă spre SUA pentru a duce cadouri de Crăciun copiilor prietenilor săi. Motivul verosimil, paşaportul scanat şi permisul de şofer l-au ajutat să treacă graniţa săptămâna trecută, a spus el.

"M-am gândit să încerc măcar", a explicat Reisch, conform Associated Press. "A luat iPad-ul şi a intrat într-o cabină. A stat acolo circa cinci sau şase minute, însă pentru mine a fost ca o eternitate. După care s-a întors, a stat puţin pe gânduri şi într-un final mi-a urat Crăciun Fericit".