Abatoarele româneşti, apte să exporte carne de porc în Japonia

Ambasada României la Tokio a transmis către ANSVSA o informare oficială din partea autorităţii competente din Japonia, prin care se certifică faptul că procedurile din abatoarele din România îndeplinesc criteriile necesare pentru exportul de carne de porc.

Aceasta este una dintre formalităţile necesare pentru realizarea exportului de carne de porc pe piaţa japoneză, export solicitat de partea română în anul 2013.

În perioada 23 – 27 martie a acestui an, reprezentanţi ai ANSVSA au însoţit o delegaţie de specialişti din Japonia, aflaţi într-o vizită de lucru în România, cu scopul de a evalua standardele şi reglementările sanitare veterinare din ţara noastră, în vederea demarării exportului de carne de porc pe piaţa niponă.

În cadrul acestei misiuni, specialiştii japonezi au vizitat o fermă de porci, o unitate de abatorizare, un Post de Inspecţie la Frontieră şi Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală, institut naţional de referinţă.