Peter Simon, Country Manager ABB Romania, va prelua functia de Country Manager pentru ABB in Bulgaria si Republica Moldova incepand cu data de 1 ianuarie 2007, dar va pastra si functia detinuta la ABB Romania. In noul post, Peter Simon va coordona peste 500 de angajati in Romania si Bulgaria, arata un comunicat ABB. 

“Aceasta noua reorganizare la nivel regional are loc in contextul aderarii Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, din ianuarie 2007. Scopul nostru este acela de a dezvolta colaborarea transfrontaliera dintre aceste tari intr-un mod eficient. In acest sens, acest grup de tari va fi condus de o singura echipa manageriala care include specialisti din Bucuresti si Sofia.” a spus Peter Simon, Country Manager ABB Romania. 

Peter Simon are o experiente de peste 30 de ani in cadrul companiei ABB si a ocupat diferite pozitii manageriale in tari precum Arabia Saudita, India, Libia, Germania si Romania, iar din anul 1998 este Country Manager ABB Romania. 

Compania ABB este una din principalele companii din domeniul tehnologiilor pentru energetica si automatizari. ABB are in jur de 107.000 angajati in aproximativ 100 tari. 

Sursa: Capital 20 Decembrie 2006