Asociaţia reuneşte companii multinaţionale de renume din industria externalizării proceselor de afaceri (Business Process Outsourcing – BPO), centrelor de servicii partajate (Shared Service Centers – SSC), externalizării serviciilor informatice (Information Technology Outsourcing – ITO) și cercetării şi dezvoltării (Research and Development – R&D). Printre aceste companii se numără Genpact, HP, Microsoft, Office Depot, Oracle, Wipro, WNS, care oferă o gamă largă de servicii financiare, logistice, administrative, de IT și suport clienţi. Printre partenerii ABSL se regăsesc compania de audit şi consultanţă KPMG, agenţia globală de consultanţă în comunicare şi afaceri guvernamentale Grayling şi firma de avocatură Fine Law.
„ABSL își propune să-și consolideze prezenţa în regiune. În Polonia, am avut o contribuţie semnificativă la dezvoltarea sectorului serviciilor şi ne bucurăm de o poziţie solidă, iar acum dorim să intrăm şi pe alte pieţe din Europa Centrală şi de Est. România prezintă numeroase oportunităţi pentru investiţii şi obiectivul nostru va fi să promovăm această piață ca destinaţie atractivă pentru outsourcing”, a declarat Alexander Weigl, Președinte ABSL în România și Director General al Centrului HP GeBOC.
ABSL în România îşi propune să îmbunătăţească dialogul şi colaborarea în cadrul industriei serviciilor de afaceri, prin facilitarea schimbului de experienţă şi bune practici între actorii de pe piaţa locală. Mai mult, asociaţia sprijină soluţiile care favorizează dezvoltarea mediului antreprenorial şi bunele practici în afaceri, analizează oportunităţile de îmbunătăţire a cadrului legislativ şi recomandă modificări pentru sistemul de învăţământ din România în vederea adaptării la cerinţele pieţei muncii. De asemenea, colaborează atât cu autorităţile centrale şi locale, cât şi cu comunitatea de afaceri pentru a sprijini investiţiile de ambele părţi şi implicarea la nivelul comunităţilor locale.
România se află pe locul 9 la nivel global în rândul locaţiilor preferate în vederea externalizării serviciilor pentru afaceri, cu 40 de noi proiecte pentru centre de SSC, BPO, R&D şi peste 11.000 locuri de muncă nou create pe piaţă în perioada 2008-2012, potrivit unui clasament realizat de compania de consultanță imobiliară Jones Lang LaSalle. La nivel european, România este devansată doar de Marea Britanie şi Polonia.
În regiune, România concurează cu Bulgaria în ceea ce priveşte costurile scăzute cu forţa de muncă, însă deţine un avantaj referitor la competenţele profesionale ridicate şi cunoaşterea mai multor limbi străine, conform unui studiu KPMG. Acelaşi studiu mai arată că marile companii din industrie au deschis cel puţin un centru pe piaţa locală, însă există companii care au deschis două sau mai multe sedii în ţară pentru a atrage resursele disponibile la nivel local. Un astfel de centru creează între 100-500 locuri de muncă. În România, principalele destinaţii pentru companiile din domeniu sunt marile oraşe, respectiv Bucureşti, Cluj Napoca, Timişoara, Iaşi, Sibiu şi Braşov.
ABSL se lansează în România
29 octombrie 2012, 14:05
Ultima modificare în 29 octombrie 2012, 16:05
Companii de prestigiu din domeniul serviciilor pentru afaceri care îşi desfăşoară activitatea în România anunţă astăzi lansarea Asociaţiei Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri (ABSL) din România, având ca principal obiectiv sprijinirea dezvoltării pe termen lung a acestui sector şi creşterea atractivităţii pieței locale pentru investiţii.
Etichete:
Publicat in categoriile: HI-TECH
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: HI-TECH
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook