Mediul academic agricol, reprezentat de conducerea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Gheorghe Ionescu-Şişeşti, din București, şi-a exprimat acordul pentru semnarea “Danube Soy Declaration”, prin care statele riverane Dunării se opun cultivării soiei modificate genetic.
În contextul în care organizaţia „Danube Soya” şi ministrul Agriculturii din Austria, Nikolaus Berlakovich, au solicitat celor 17 state membre ale Uniunii Europene să adere la “Declaraţia Dunării”, privind stimularea cultivării soiei nemodificată genetic în statele riverane, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a dispus consultarea mediului academic şi a producătorilor din România în scopul obţinerii consensului pentru semnarea Declaraţiei.
”În baza textului Declaraţiei şi a documentelor transmise de „Danube Soya”, mediul academic agricol, reprezentat de conducerea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Gheorghe Ionescu-Şişeşti şi-a exprimat acordul pentru semnarea Declaraţiei”- se arată într-un comunicat remis redacției de Biroul de Presă al MADR. Consultarea producătorilor este programată pentru această săptămână, mai precizează MADR.
Reprezentanţii Danube Soya urmează să discute cu conducerea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale la începutul lunii februarie, prilej cu care se va semna Declaraţia. Reamintim că, în data de 19 ianuarie 2013, la Berlin, din initiativa Austriei, declaraţia a fost semnată de opt state riveraane Dunării, mai puțin România.