Accesorii inteligente pentru tenis de camp

Afacerile proprietarilor de terenuri de tenis din Bucuresti au prosperat in ultimii doi ani. Mai mult decat atat, numarul terenurilor de zgura, ciment sau taraflex este acum mai mare de 500, potrivit reprezentantilor federatiei de profil, iar durata medie de inchiriere a unui teren este de opt ore pe zi. Chiria medie pentru practicarea tenisului pe un teren de zgura timp de o ora este de 125.000 de lei. Tariful creste pana la 150.000-250.000 pe terenurile cu nocturna ale Federatiei de Tenis sau

Afacerile proprietarilor de terenuri de tenis din Bucuresti au prosperat in ultimii doi ani. Mai mult decat atat, numarul terenurilor de zgura, ciment sau taraflex este acum mai mare de 500, potrivit reprezentantilor federatiei de profil, iar durata medie de inchiriere a unui teren este de opt ore pe zi.
Chiria medie pentru practicarea tenisului pe un teren de zgura timp de o ora este de 125.000 de lei. Tariful creste pana la 150.000-250.000 pe terenurile cu nocturna ale Federatiei de Tenis sau de Atletism. Asta inseamna ca, intr-o luna de zile, un singur teren de tenis poate aduce venituri de 50 de milioane de lei. Exista insa si posibilitatea achizitionarii unui abonament lunar, lucru care conduce la reducerea tarifului.
In 2001 si 2002, au fost importate 120 de suprafete acoperite (asa-zisele baloane). Fiecare astfel de instalatie costa cel putin 25.000 de dolari, iar chiria pentru o ora de tenis este cuprinsa intre 10 si 20 de dolari.
Fostul jucator profesionist Dinu Pescariu detine de doi ani de zile baza sportiva din Floreasca, in care spune ca a investit peste 200.000 de dolari. Pescariu a renovat toate terenurile de tenis si a cumparat patru „baloane”. El intentioneaza ca in urmatorii cinci ani sa transforme baza sportiva intr-un club inchis, dedicat doar membrilor.
In ultimii ani, toti marii producatori de echipament sportiv si-au deschis reprezentante in Romania. Nike, Adidas, Reebook, Lotto sau BK ofera acum atat incaltaminte sport pentru tenis de camp, cat si echipament sportiv.
Rachetele Head, Wilson, Fischer sau Prince se gasesc acum si in magazinele romanesti, dar la preturi asemanatoare cu cele practicate in Franta. Un echipament complet, care contine racheta, trei mingi, geanta, amortizor vibratii, manseta, pantofi sport, tricou, sort si sosete, costa cel putin 10 milioane de lei. Cea mai scumpa racheta este aceea din gama „Head intelligence” si costa 14.700.000 lei. Aceasta are un microcip integrat in maner si fibre prezoelectrice aplicate pe gatul si capatul rachetei, care permit transformarea energiei mecanice in energie electrica si impiedica propagarea vibratiilor.