Accesul în aplicaţia informatică dedicată Programului Casa Verde Fotovoltaice, suspendat! Dosarele depuse vor fi anulate

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a informat în cadrul unui comunicat că problemele au fost de natură tehnică iar înscrierile vor fi suspendate pentru remedierea problemelor de funcţionare ale sistemului informatic.

„Având în vedere problemele de natură tehnică ale aplicaţiei informatice aferente Programului Casa Verde Fotovoltaice, înscrierile persoanelor fizice de către instalatori, programate iniţial pentru astăzi, 22 decembrie 2021, ora 10.00 vor fi suspendate pentru remedierea problemelor de funcţionare ale sistemului informatic”, a informat AFM într-un comunicat de presă.

Dosarele depuse în aplicaţie vor fi anulate

De asemenea, AFM a explicat că dosarele depuse în aplicaţie vor fi anulate.

„Înscrierile vor fi reluate după rezolvarea deficienţelor aplicaţiei informatice, la o dată care va fi stabilită şi comunicată ulterior. Ne cerem scuze pentru disfuncţionalităţile apărute şi vă asigurăm că vom depune toate eforturile pentru reluarea programului”, au transmis oficialii AFM.

Amintim că programul Casa Verde Fotovoltaice a debutat, miercuri, de la ora 10.00, dar aplicaţia a funcţionat cu intermitenţe, lucru semnalat de mai multe persoane. Bugetul disponibil depăşeşte 263 milioane de lei, iar aplicaţia va permite înscrierea în limita a 150% din valoarea alocată fiecărei regiuni.

Informațiile transmise de ministrul Mediului

„Începând cu data de 22 decembrie 2021, ora 10:00, persoanele fizice interesate să se înscrie în Programul Casa Verde Fotovoltaice se pot adresa instalatorilor validați în vederea înscrierii în program. Valoarea disponibilă pentru reluarea înscrierilor în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice este de 263.700.000 lei. În plus, pentru a crește șansele utilizării integrale a bugetului alocat, în aplicația informatică, se va permite înscrierea în limita a 150% din valoarea alocată fiecărei regiuni”, a anunțat anterior Ministerul Mediului.

Scopul programului îl reprezintă creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în sistemul energetic naţional.

„Având în vedere interesul major de care se bucură acest program, estimăm că bugetul alocat sesiunii care va fi lansată săptămâna viitoare, va fi epuizat destul de rapid, dar asigurăm solicitanții că fondurile vor fi suplimentate. Pentru anul viitor, vom aloca un buget total de 650 milioane lei. Planificăm ca timp de 10 luni, începând cu luna ianuarie 2022, programul să se desfășoare lunar cu un buget de 65 milioane lei/lună, urmând ca în luna noiembrie, bugetul alocat să aibă o valoare echivalentă cu suma neutilizată din primele 10 luni de desfășurare a programului. Astfel, vom putea aproba toți solicitanții care vor dori să participe în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice”, a declarat Barna Tanczos, ministrul Mediului.