Accidentul a avut loc sâmbătă, într-o mină din provincia Hunan, într-un moment în care în subteran se aflau 35 de mineri.  Echipele de intervenţie au reuşit să salveze şase mineri, care au fost transportaţi la spital, şi au recuperat trupurile neînsufleţite ale victimelor.

Potrivit Xinhua, Luo Lin, şeful Administraţiei de stat pentru siguranţa muncii, şi Xu Shousheng, guvernatorul provinciei Hunan, s-au deplasat la faţa locului pentru a superviza operaţiunea de salvare.

În total, 2.433 de mineri şi-au găsit sfârşitul anul trecut în accidente de mină în China, cele mai grave din întreaga lume, cu o medie de peste şase morţi pe zi. Aceste cifre oficiale sunt probabil mult mai mici decât cele reale, potrivit ONG-urilor, din cauza numeroaselor mine care îşi desfăşoară activitatea ilegal şi care ezită să informeze autorităţile de eventualele accidente.

Pe de altă parte, recent, autorităţile chineze au pus în aplicare o politică ce vizează îmbunătăţirea în următorii trei ani a condiţiilor de siguranţă din mine, notează AFP.

Sursa: Agerpres