Accident grav, după ce un șofer a adormit la volan. Printre cele 6 victime se aflau și 3 copii
Totodată, printre cele 6 victime se aflau și 3 copii iar accidentul s-a produs în apropiere de oraşul Anapa. Oamenii legii au stabilit că automobilul Toyota RAV4 era condus de un pensionar în vârstă de 66 de ani.
Acesta le-a declarat oamenilor legii că nu a adormit la volan, ci şi-a pierdut cunoştinţa. Cele şase victime, printre care trei copii de 3, 8, respectiv 9 ani, au fost transportați la spital.
Conform medicilor, starea lor este de gravitate medie. Trebuie amintit că autoritățile din Rusia au avertizat de mai multe ori șoferii privind călătoriile lungi la volan, mai ales pe timp de caniculă, când riscul accidentelor rutiere crește din cauza oboselii.
România, pe primul loc în lista accidentelor rutiere din UE
Amintim că datele înregistrate anterior de datelor Oficiului European de Statistică arată că România a înregistrat 90 de decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori în anul 2019, fiind pe primul loc la acest indicator în rândul statelor UE.
Eurostat a transmis prin intermediul unei postări realizate pe Facebook că la nivelul UE au fost în total 51 de decese la un milion de locuitori în anul 2019. Cea mai ridicată rată s-a înregistrat în România (96 de decese la un milion de locuitori), Bulgaria (90), Polonia (77) şi Croaţia (73).
Simultan, cea mai scăzută rată a deceselor cauzate în 2019 de accidentele rutiere s-a observat în Suedia (22 de decese la un milion de locuitori), Irlanda (29), Malta (32), Olanda (34) şi Danemarca (34), Germania şi Spania (ambele cu 37).
De asemenea, numărul total al persoanelor din Uniunea Europeană care au murit în accidente rutiere în anul 2019 s-a situat la 22.756, din care 44% erau ocupanţii vehiculelor, 20% pietoni, 16% motociclişti, 9% biciclişti şi 11% alte categorii (inclusiv vehicule utilitare şi vehicule grele de marfă, autobuze şi autocare, mopede şi alter vehicule).
Conform cifrelor oferite de către Eurostat, în ultimii zece ani s-a înregistrat o tendinţă descrescătoare a numărului persoanelor din Uniunea Europeană decedate în accidente rutiere. Comparativ cu 2009, numărul acestora a scăzut cu peste 10.000 (minus 31%), de la aproape 33.000 la mai puţin de 23.000 în 2019.
Sursă foto: Dreamstime