Accident rutier în Gâdinţi, judeţul Neamţ, surprins în direct de jurnaliştii TVR: Mi se părea că vuia totul

Sursă: captură video

O echipă a Televiziunii Române, care relata despre situaţia creată în comuna Gâdinţi după prăbuşirea podului de la Luţca, a surprins imagini extraordinare chiar în direct. Trei maşini au fost implicate într-un accident rutier chiar în timp ce Iulian Cazacu explica faptul că se află într-o intersecţie extrem de periculoasă. Ce spune acum jurnalistul TVR despre incidentul surprins pe cameră?

Momente şocante, surprinse în direct la televizor!

Comuna Gâdinţi din Neamţ, scena a tot mai multe accidente rutiere. Unul dintre acestea, filmat în direct de o echipă TVR

Este vorba despre deja celebrul accident rutier din comuna Gâdinţi, judeţul Neamţ, care s-a petrecut chiar în timpul cu un jurnalist al Televiziunii Române transmitea de acolo, povestind despre numărul mare de accidente ce au loc în respectiva localitate.

Cu câteva zile în urmă, duminică, 14 august, o persoană înceta din viaţă în urma unui accident similar în Gâdinţi.

Jurnalistul TVR Iulian Cazacu, cu peste 25 de ani de experienţă în presă, a fost însă uimit când a fost acuzat de fake news şi că întreaga scenă ar fi fost regizată.

„Mi se părea că vuia totul. Maşinile mergeau cu viteză şi e o străduţă mică. Am auzit o bubuitură şi am rămas perplex. În faţa mea erau maşinile care s-au ciocnit.

Am apucat să zic: „Priviţi ce s-a întâmplat chiar în acest moment”. Am văzut într-una din maşini o femeie care ţinea un copil în braţe şi am zis că acolo trebuie să mă duc prima dată. (…)

Mi s-a spus şi că e fake. M-am întristat. Eu nu mi-am dorit asta. Eu doar îmi fac meseria”, a explicat Iulian Cazacu pentru Paginademedia.ro.

Problema cu accidentele din Gâdinţi s-a ivit după ce podul de la Luţca s-a prăbuşit, în urmă cu două luni, iar traficul rutier a fost deviat prin această comună. S-a ajuns deja la 30 de accidente de atunci, dintre care două s-au soldat cu victime.

„Primul impuls a fost să plec. M-am speriat”

„Eram împreună cu colegul meu, Sebastian Bădiţă. Fără el nici nu aş fi putut realiza reportajul respectiv. Ştiam că intersecţia este dificilă şi am aşteptat o fereastră ca să mă poata vedea, el fiind pe diagonală, în partea cealaltă a intersecţiei.

Mi se părea că vuia totul. Maşinile mergeau cu viteză şi e o străduţă mică. E DN 15 D, dar e ca un drum judeţean.

Am tras două duble înainte şi am fost obturat de o maşină mai mare şi am fost nevoiţi să reluăm. M-am dat în spate cam 5-6 m de la intersecţie pentru că voiam să fac stand-up-ul din mers, porneam de la prim-plan şi deschideam treptat imaginea ca să se vadă intersecţia.

Plus că eu mă aflam chiar pe locul în care a murit omul acela duminică seară (14 august – n.red.) şi încă erau urme de la accident. Eu eram lângă troiţă, în afara carosabilului, pe pământ, la vreo 5-6 m de intersecţie, de drumul principal. (…)

Eu spuneam că aici este una dintre cele mai periculoase intersecţii din judeţul Neamţ. Chiar în urmă cu trei zile aici şi-a pierdut viaţa o persoană din cauza traficului foarte mare.

Următoarea mea frază era: „După cum vedeţi se circulă foarte intens şi o persoană şi-a pierdut viaţa“. Am ales să fac un stand-up de acolo pentru a sublinia faptul că într-adevăr se circulă aşa. (…)

Am auzit o bubuitură şi am rămas perplex. În faţa mea erau maşinile care s-au ciocnit. Am apucat să zic: „Priviţi ce s-a întâmplat chiar în acest moment”. Am văzut într-una din maşini o femeie care ţinea un copil în braţe şi am zis că acolo trebuie să mă duc prima dată.

Dar am stat puţin, se vede şi pe imagini, pentru că din stânga venea unul tare cu o maşină roşie şi am aşteptat să treacă să nu mă ia şi pe mine.

Apoi m-am dus direct la maşina unde văzusem copilul. I-am făcut semn omului să nu coboare, să văd întâi dacă are răni vizibile. Dar am văzut că e ok. Apoi m-am retras.

Dacă nu era Sebi, colegul meu, nu puteam să vedem aşa ceva. Alţii s-ar fi panicat, ar fi dat stop la cameră. Dar el a avut o prezenţă de spirit extraordinară şi a lăsat secvenţa să meargă până la capăt. (…)

Încercam să înţeleg ce s-a întâmplat. Primul impuls a fost să plec. M-am speriat. (…)

Foarte multă lume a comentat pe reţele de socializare că e fake, că e regie, dar nu au apucat să vadă ştirea de la Iaşi. Acolo apare şi stand-up-ul pe care l-am făcut după ce s-a întâmplat accidentul şi am spus că din fericire oamenii implicaţi au scăpat doar cu răni uşoare. Era o completare firească”, a povestit jurnalistul TVR Iulian Cazacu pentru sursa citată.