Această bancă a decis să interzică plățile legate de criptomonede. Care este cel mai mare risc

cripto

SURSĂ FOTO: Finixio

Această bancă a decis să interzică plățile legate de crypto. Care este cel mai mare risc asociat cu monedele virtuale. Banca digitală Chase cu sediul în Regatul Unit și-a informat clienții, printr-un e-mail, că le va interzice să efectueze plăți legate de criptomonede.

Decizia vine după ce, la începutul lunii martie, NatWest Bank, cu sediul în Regatul Unit, a limitat plățile clienților săi către schimburile de criptomonede la 1.000 de lire sterline (1.214 dolari) pe zi, ca măsură de protecție împotriva fraudelor cu criptomonede. După cum preciza NatWest la acea vreme, clienții  săi din Marea Britanie au pierdut, anul trecut, aproximativ 329 de milioane de lire sterline (400 de milioane de dolari) din cauza escrocheriilor crypto, scrie Forkast.

Această bancă a decis să interzică plățile legate de crypto

Chase, subsidiara băncii digitale cu sediul în Regatul Unit a grupului american JPMorgan Chase, a decis să interzică clienților din Marea Britanie să efectueze plăți legate de cripto sau transferuri bancare, începând cu 16 octombrie, din cauza fraudelor cu criptomonede, potrivit Reuters.

„Am observat o creștere a numărului de escrocherii criptografice care vizează consumatorii din Marea Britanie, așa că am luat decizia de a preveni achiziționarea de active cripto pe un card de debit Chase sau prin transferul de numerar, pe un site cripto, dintr-un cont Chase”, a declarat purtătorul de cuvânt al Chase pentru Reuters.

Banca Chase, care și-a lansat serviciul bazat pe aplicații în Regatul Unit în 2021, are deja peste 1,6 milioane de clienți. JP Morgan Chase, compania-mamă, este cea mai mare bancă din Statele Unite, cu active totale în valoare de peste 3 trilioane de dolari.

Și NatWest Bank a limitat plățile clienților săi către schimburile de criptomonede

La începutul lunii martie, NatWest Bank, cu sediul în Regatul Unit, a limitat plățile clienților săi către schimburile de criptomonede la 1.000 de lire sterline (1.214 USD) pe zi, ca măsură de protecție împotriva fraudelor cu criptomonede. NatWest justifica decizia prin faptul că oamenii din Marea Britanie au pierdut 329 de milioane de lire sterline (400 de milioane de dolari) din cauza escrocherilor criptografice. Regatul Unit a depus eforturi pentru a-și dezvolta sectorul blockchain și cripto, prim-ministrul Rishi Sunak fiind un susținător al industriei.

În iunie, Regatul Unit a adoptat Financial Services and Markets Act 2023

În iunie, Regatul Unit a adoptat Financial Services and Markets Act 2023, un proiect de lege care a permis autorităților financiare să trateze criptomonedele ca pe un instrument financiar reglementat. Cu toate acestea, noile reglementări privind criptomonedele au provocat îngrijorări în rândul unor susținători ai monedei digitale din Marea Britanie din cauza limitelor impuse campaniilor de marketing.

Cum funcționează escrocheriile cu criptomonede

Anonimatul tranzacțiilor efectuate în cadrul blockchain este unul dintre lucrurile care facilitează escrocheriile cu investiții în criptomonede, deoarece escrocii își pot convinge victimele să le trimită o anumită cantitate de token-uri – pentru a dispărea apoi fără urmă într-un nor de coduri complicate.

Există multe tipuri de escrocherii criptografice, de la așa-numitele „rug pull”, care apar cel mai mult în spațiul de finanțare descentralizată (DeFi), până la escrocheriile pe rețelele de socializare și de inginerie socială, care profită de psihologia de masă pentru a înșela investitorii să cumpere token-uri presupus promițătoare doar pentru a le împinge prețul mai sus, pentru a vinde apoi o mare parte din totalul fondului în circulație – cunoscută și ca schema pump & dumps.