Cei care au timp și priceperea necesară vor opta, întotdeauna, pentru pâinea făcută în casă. Este sigură, sănătoasă și nu se compară cu nicio pâine din comerț. Cea mai populară este, desigur, pâinea cu maia, care, pe lângă faptul că e gustoasă, ajută organismul să absoarbă toate substanțele nutritive.
Site-ul 30seconds recomandă celor care nu au prea mult timp la dispoziție, dar vor să-și facă o pâine adevărată, fără aditivi, în casă, această rețetă de pâine franțuzească. Este extrem de simplă și, cel mai important, nu necesită frământare.
Ce ingrediente sunt necesare
Nu e nevoie decât de hârtie de copt și de un ceaun emailat de 3 litri. Lista ingredientelor este una la fel de scurtă: făină universală, apă, drojdie și sare. Ingredientele se amestecă, iar compoziția se lasă să crească aproximativ două ore.
Pâinea se coace în vasul emailat timp de aproximativ 45 de minute sau până când devine aurie.
Cum se prepară această pâine
Preîncălziți cuptorul la 230 de grade Celsius și puneți ceaunul emailat înăuntru, cu capacul deasupra. Într-un vas de sticlă sau de ceramică amestecați drojdia, apa călduță, făina și sarea. Amestecați totul bine.
Pentru o pâine cu crustă mai fermă este bine să amestecați ingredientele uscate și apoi apa caldă.
Acoperiți compoziția cu un prosop și puneți-o într-un loc cald, timp de 2 ore, ferit de curenți. După cele două ore scoateți aluatul (mâinile umezite fac acest lucru mai ușor) și puneți-l pe o bucată de hârtie de copt tapetată cu făină.
Așezați aluatul în vasul preîncălzit. Aveți grijă să așezați cât mai bine hârtia de copt, astfel încât aluatul să se rumenească.
Coaceți pâinea în cuptor, la 450 de grade F timp de 30 de minute. Scoateți capacul, desprindeți pergamentul de pe marginile în care s-a lipt și coaceți încă 15 minute pentru un finisaj maroniu-auriu.
Nu uitați să lăsați pâinea să se răcească câteva minute înainte de a o tăia.