Una dintre cele mai eficiente legume în dietă este ceapa roșie. Datorită ingredientelor pe care le conține, aceasta poate arde grăsimea abdominală pe loc. Când este consumată în fiecare zi, într-o săptămână poate ajuta și la scăderea a 5 kilograme.
Ceapa roșie este o legumă extrem de eficientă în dietele de slăbit. Pe lângă savoarea pe care o dă mâncărurilor, aceasta are și mai multe proprietăți curative. Ceapa roșie conține o canttate mare de vitamine A, B și C, dar și o serie de substanțe diuretice și antibiotice.
Tototdată, aceastaă legumă conține săruri minerale, care au un rol foarte important în obținerea unui echilibru la nivelul organismului, dar și la nivelul sistemului imunitar.
Pentru a arde grăsimile într-un mod mai alert, ceapa roșie trebuie consumată crudă. Mai exact, atunci când este fiartă, sau când este călită, ceapa își pierde dn proprietăți. Astfel, dacă este consumată în ciorbe, sau preparată la cuptor, rezultatele în dietă nu vor fi același.
În cazul persoanelor care vor să slăbească cu ceapă roșie, pentru a pierde kilograme într-un mod sănătos, treptat și fără a se confrunta cu senzația de foame, se recomandă consumul a cel puțin 60-70 de grame de ceapă pe zi. Aceasta poate fi introdusă în salate, sau se poate consuma alături de o tocăniță sau de preparate din carne sărace în calorii.
Persoanele care își doresc o salată de ceapă roșie și nu sunt foarte familiarizate cu gustul, pot apela la uleiul de măsline, însă nu mai mult de două picături. Acest lucru schimba gustul ei, într-o oarecare măsură.
Cum poate fi consumată ceapa roșie
În ceea ce privește beneficiile pe care consumul de ceapă roșie le oferă organismului, aceasta are un efect alcalinizat și ajută la elimnarea toxinelor din corp. În același timp, ceapa roșie are și o serie de proprietăți antioxidante.
Astfel, persoanele care consumă regulat această legumă vor reduce riscul afecțiunilor cardiovasculare și totodată vor reuși să împiedice depunerile de colestesterol în artere.
Referitor la ceapa roșie și uleiul de măsline, le poți căli pe cele două, pentru o digestie mult mai ușoară, însă trebuie să țineți cont de faptul că cea mai bună variantă rămâne tot varza crudă.
Specialiștii susțin că o persoană care va adăuga ceapa roșie în dietă și va consuma cel puțin 70 de grame pe zi, va constata, în doar o săptămână că trupul se modelează, iar grăsimea de pe abdomen dispare încet. Astfel, într-o lună de zile, consumată zilnic, ceapa roșie poate elimna până la 5 kilograme, fără a lăsa vergeturi sau alte semne.