Sărbătorile de iarnă nu înseamnă doar plăcinte, prăjituri sau dovleac copt. Această salată de fructe poate fi modalitatea perfectă de a adăuga un strop de culoare și o explozie de vitamine în dietă.

Această salată de fructe iese în evidență datorită versatilității sale. Puteți schimba fructele de sezon preferate sau puteți adăuga o mână de nuci pentru a fi mai crocantă. 

Salata de fructe are câteva ingrediente mai puțin obișnuite

În plus, există câteva ingrediente mai puțin obișnuite, cum ar fi merișoarele uscate și menta proaspătă, pentru un strop de aromă răcoritoare. 

Dressingul cu miere și lămâie leagă totul, aducând echilibrul perfect între dulce și acidulat.

Cu această salată irezistibilă de fructe, puteți adăuga culoare și emoție meselor de iarnă!

Ingrediente necesare

Kiwi

Mere

Mandarine: le  puteți înlocui și cu  portocale sau grapefruit

Banane

Rodie 

Merișoare uscate

Struguri roşii

Miere

Suc de lămâie

Frunze de mentă

Cum se prepară salată de fructe de iarnă

Pregătiți fructele. Curățați și feliați kiwi-ul, mărul în cubulețe, curățați și feliați mandarinele, bananele și desfaceți rodia. Puneți toate fructele într-un bol mare

Adăugați merișoarele uscate și strugurii în bolul cu restul fructelor

Amestecați mierea și sucul de lămâie într-un castron separat, până se combină bine

Turnați acest amestec peste fructe într-un castron mai mare

Amestecați ușor totul până când amestecul de miere-lămâie acoperă uniform fructele 

Aveți grijă să nu amestecați excesiv pentru că așa fructele se pot sfărâma

Chiar înainte de servire, tăiați câteva frunze de mentă proaspătă și presărați-le deasupra salatei. 

Idei de servire

După ce ați amestecat bine salata de fructe de iarnă, s-ar putea să vă întrebați cum să o serviți. Poate fi servită ca un desert ușor, răcoritor, după o cină îmbelșugată de Ziua Recunoștinței sau de Crăciun. 

Este soluția perfectă de a gusta ceva ușor și răcoritor după preparate mâncare grele și este o modalitate grozavă de a consuma câțiva nutrienți necesari organismului. Puneți salata în boluri sau în pahare și ornați cu o crenguță de mentă!

Cum se depozitează

Transferați salata de fructe rămasă într-un recipient ermetic. Puneți recipientul în frigider, unde ar trebui să se păstreze bine până la două zile. 

Fructele se pot înmuia și își pot pierde textura. Dacă faceți această salată din timp, așteptați să adăugați banana și menta chiar înainte de a o servi.