Această salată de fructe este un deliciu festiv al iernii. Luminează-ți zilele reci de iarnă cu această salată de fructe, foarte delicioasă. Este un amestec încântător și colorat de kiwi, mere, mandarine, banane, rodie, struguri și merișoare uscate, perfect pentru o seară alături de prieteni, de sărbători sau doar ca o gustare sănătoasă.
Sărbătorile de iarnă nu înseamnă doar plăcinte, prăjituri sau dovleac copt. Această salată de fructe poate fi modalitatea perfectă de a adăuga un strop de culoare și o explozie de vitamine în dietă.
Această salată de fructe iese în evidență datorită versatilității sale. Puteți schimba fructele de sezon preferate sau puteți adăuga o mână de nuci pentru a fi mai crocantă.
Salata de fructe are câteva ingrediente mai puțin obișnuite
În plus, există câteva ingrediente mai puțin obișnuite, cum ar fi merișoarele uscate și menta proaspătă, pentru un strop de aromă răcoritoare.
Dressingul cu miere și lămâie leagă totul, aducând echilibrul perfect între dulce și acidulat.
Cu această salată irezistibilă de fructe, puteți adăuga culoare și emoție meselor de iarnă!
Ingrediente necesare
Kiwi
Mere
Mandarine: le puteți înlocui și cu portocale sau grapefruit
Banane
Rodie
Merișoare uscate
Struguri roşii
Miere
Suc de lămâie
Frunze de mentă
Cum se prepară salată de fructe de iarnă
Pregătiți fructele. Curățați și feliați kiwi-ul, mărul în cubulețe, curățați și feliați mandarinele, bananele și desfaceți rodia. Puneți toate fructele într-un bol mare
Adăugați merișoarele uscate și strugurii în bolul cu restul fructelor
Amestecați mierea și sucul de lămâie într-un castron separat, până se combină bine
Turnați acest amestec peste fructe într-un castron mai mare
Amestecați ușor totul până când amestecul de miere-lămâie acoperă uniform fructele
Aveți grijă să nu amestecați excesiv pentru că așa fructele se pot sfărâma
Chiar înainte de servire, tăiați câteva frunze de mentă proaspătă și presărați-le deasupra salatei.
Idei de servire
După ce ați amestecat bine salata de fructe de iarnă, s-ar putea să vă întrebați cum să o serviți. Poate fi servită ca un desert ușor, răcoritor, după o cină îmbelșugată de Ziua Recunoștinței sau de Crăciun.
Este soluția perfectă de a gusta ceva ușor și răcoritor după preparate mâncare grele și este o modalitate grozavă de a consuma câțiva nutrienți necesari organismului. Puneți salata în boluri sau în pahare și ornați cu o crenguță de mentă!
Cum se depozitează
Transferați salata de fructe rămasă într-un recipient ermetic. Puneți recipientul în frigider, unde ar trebui să se păstreze bine până la două zile.
Fructele se pot înmuia și își pot pierde textura. Dacă faceți această salată din timp, așteptați să adăugați banana și menta chiar înainte de a o servi.