Această țară a devenit raiul milionarilor. Emiratele Arabe Unite se pregătesc să primească și mai mulți milionari, pe măsură ce indivizii bogați abandonează Regatul Unit sau alte țări. Emiratele Arabe Unites sunt pe punctul de a deveni cel mai mare magnet al bogăției, pentru al treilea an consecutiv, potrivit Raportului Henley Private Wealth Migration.
În același timp, în Regatul Unit – deja sursa multor expatriați din Emiratele Arabe Unite – se preconizează că populația milionarilor va scădea cu 17% până în 2028, potrivit băncii elvețiene UBS.
Cel mai mare magnet al bogăției, pentru al treilea an consecutiv
„Există factori de atracție pentru această tendință a milionarilor care aleg să se mute în Dubai”, a declarat pentru CNBC Karim Jetha, un investitor regional care s-a mutat în Emiratele Arabe Unite din Regatul Unit încă din timpul pandemiei, potrivit Bloomberg.
„Factorii de presiune din Regatul Unit includ perspectiva unor taxe mai mari. Factorii de atracție includ percepția unanimă asupra Dubaiului ca fiind extrem de sigur, iar reformele vizelor încurajează migrația”, a subliniat el.
Flux record de 6.700 de milionari din întreaga lume până la sfârșitul anului 2024
Emiratele Arabe Unite urmează să înregistreze un flux record de 6.700 de milionari din întreaga lume până la sfârșitul anului 2024, potrivit raportului Henley, lansat în iunie. Este aproape dublu față de țara situată pe locul doi pe listă, SUA, care se așteaptă să primească un flux net de 3.800 de milionari în același interval de timp.
„Cu impozitul pe venit zero, vizele de aur, stilul luxos de viață și locația strategică, Emiratele Arabe Unite s-au consolidat acum ca destinația numărul unu din lume pentru milionarii care vor să migreze”, se arată în raport. Viza de aur a Emiratelor Arabe Unite este o viză de ședere pe termen lung, care permite rezidenților străini să trăiască, să lucreze sau să studieze în Emiratele Arabe Unite.
Milionarii care migrează în Emiratele Arabe Unite provin cel mai adesea din India, Orientul Mijlociu, Rusia și Africa, dar se așteaptă ca un număr mai mare de britanici și alți europeni să se mute cât de curând în Emirate, subliniază același raport.
Dezvoltarea intensivă și reformele din „ecosistemul de gestionare a averii”
Dezvoltarea și reformele din „ecosistemul de gestionare a averii” din Emiratele Arabe Unite au meritul primordial în acest lucru, a declarat Sunita Singh-Dalal, partener la Hourani Private Wealth & Family Offices din Dubai.
„În mai puțin de cinci ani, Emiratele Arabe Unite au introdus un cadru de reglementare robust, care oferă celor bogați o gamă de soluții inovatoare pentru a-și proteja, păstra și spori bogăția”, a spus ea.
Factori precum infrastructura modernă și un sistem școlar internațional solid, conectivitatea geografică, criminalitatea scăzută, inexistența impozitului pe venit, viza de lucrător la distanță și o serie de stimulente pentru investiții, toate acestea contribuie la atragerea celor bogați în Dubai.
În schimb, Marea Britanie se va confrunta cu o scădere a numărului milionarilor, de la 3.061.553 anul trecut la 2.542.464 până în 2028, potrivit UBS Global Wealth Report.
După ce guvernul Regatului Unit va elimina treptat statutul de „non-dom” – care le-a permis rezidenților bogați, mulți dintre ei străini, să nu plătească impozite britanice pe veniturile din străinătate – o mare parte din această populație va părăsi Marea Britanie, susțin economiștii.
Situate la intersecția dintre est și vest, EAU se laudă cu unele dintre cele mai aglomerate aeroporturi și porturi. Acest avantaj geografic unic atrage oamenii de afaceri din toate colțurile lumii, făcându-l o piață ideală pentru extinderea globală. Locația sa strategică a făcut-o, de asemenea, atractivă pentru investitorii care doresc să acceseze piețe profitabile de pe mai multe continente.