Zona Pacifică a Asiei va fi regiunea cu a două cea mai rapidă adopție a tehnologiei 5G – abonamentele 5G reprezentând 10% din totalul abonamentelor mobile în 2022. Din 2016 până în 2022, Orientul Mijlociu și Africa își vor schimba considerabil direcția, trecând de la piețe cu abonamente majoritar GSM/EDGE spre piețe având în proporție de 80% abonamente WCDMA/HSPA și LTE. Până în 2022, numărul de abonamente pentru smartphone-uri va atinge 6,8 miliarde, cu peste 95% din abonamente fiind înregistrate pe rețele WCDMA/HSPA, LTE și 5G.
„Aproape 90% din abonamentele pentru smartphone-uri sunt în rețele 3G și 4G, iar rețelele standardizate 5G vor fi disponibile în 2020”, a spus Ulf Ewaldsson, Chief Strategy and Technology Officer, Ericsson. „Până în 2022, estimăm că numărul de abonamente pentru smartphone-uri va ajunge la 6,8 miliarde, cu peste 95% dintre acestea înregistrate pe rețele WCDMA/HSPA, LTE și 5G. Observăm deja un grad mare de interes în rândul operatorilor să lanseze rețele pre-standard pentru 5G. Această tehnologie va accelera transformarea digitală a multor industrii, contribuind la crearea de noi produse și servicii în domenii precum IoT, automatizare, transport sau big data.”
Până în 2022, Ericsson Mobility Report preconizează că vor exista 8,9 miliarde de abonamente mobile, 90% dintre acestea fiind pentru servicii de broadband mobil. Tot atunci, vor exista 6,1 miliarde de abonați unici.
În cel de-al treilea trimestru din 2016 au fost adăugate 84 de milioane de noi abonamente mobile, ajungând la un total de 7,5 miliarde. India a crescut cel mai mult în ceea ce privește adăugările nete pe durata trimestrului (+15 milioane), urmată de China (+14 milioane), Indonezia (+6 milioane), Mynamar (+4 milioane) și Filipine (+4 milioane). Abonamentele pentru servicii de broadband mobil cresc cu 25% de la an la an, iar numărul total de abonamente pentru servicii de broadband mobil atinge acum cifra de 4,1 miliarde.
Traficul de date mobil continuă să crească atât datorită numărului din ce în ce mai mare de abonamente pentru smartphone-uri, cât și măririi volumului mediu de consum per abonat – în special datorită creșterii vizionării de conținut video. În cel de-al treilea trimestru din 2016, traficul de date a crescut cu 10% de la trimestru la trimestru și cu 50% de la an la an.
Traficul de date mobil crește în mod dominant: Traficul video mobil va crește cu 50% anual până în 2022, ceea ce va reprezenta aproape 75% din conținutul total de date. Rețelele de socializare generează al doilea cel mai mare volum de trafic după video, trafic care va continua să crească cu 39% anual în următorii 6 ani.
Live streaming în social media: Consumatorii folosesc considerabil mai multe aplicații de live streaming pentru a interacționa cu prietenii, familia și persoanele pe care le urmăresc. 1 din 5 utilizatori de smartphone-uri din SUA exprimă un interes față de conținutul transmis live.
Accentul pe Internetul Tuturor Lucrurilor (IoT): Studiul estimează că vor există 29 de miliarde de dispozitive conectate în 2022, din care 18 miliarde vor avea legatură cu IoT.