Ducati este unul dintre cele mai importante şi mai vechi branduri din Italia. A debutat la MotoGP în anul 2003, devenind în scurt timp unul dintre cei mai redutabili competitori.
 
“Atât Acer cât şi Ducati au dovedit faptul că lucrul în echipă şi spiritul de competiţie pot transforma obiective ambiţioase în rezultate concrete. Am decis să semnăm acest important parteneriat având convingerea că prin combinarea celor două brand-uri se va consolida implicarea Acer în lumea motosportului, iar acest lucru va aduce un plus pentru companie”, a precizat Gianpiero Morbello, Corporate Vice President Marketing şi Brand, Acer Group.

Acordul iniţial presupune ca în primii doi ani Acer să furnizeze componente hardware şi servere Gateway.

Mulţumită soluţiilor Acer şi Gateway, Ducati va beneficia de avantajele oferite de cele mai moderne şi mai eficiente sisteme dedicate lucrului cu aplicaţii 3D CAD, pentru designul motorului, sisteme dedicate lucrului cu aplicaţiile de simulare dinamică a fluidelor, dar şi de echipamente mobile de mare performanţă care vor oferi puterea necesară realizării de analize de date telemetrice.