In ciuda situatiei economice dificile, Acer ramane optimist in ceea ce priveste cresterile pe care le-ar putea inregistra in 2009. Compania se asteapta astfel ca vanzarile de notebook-uri sa creasca cu 15-20% in 2009, pentru ca vanzarile totale sa se majoreze cu 25-30% anul viitor.

Acer priveste cu optimism si piata smartphone-urilor si a anuntat va lansa pe piata primul sau „telefon inteligent” in primul trimestru al anului 2009. Decizia a fost luata dupa achizitia in urma cu cateva luni a companiei taiwaneze producatoare de smartphone-uri E-Ten Information Systems.

Tranzactia a fost incheiata in luna septembrie, iar specialistii estimau ca primul terminal mobil Acer va fi lansat pana la finalul lui 2008.

Reprezentantii Acer au afirmat ca primele modele vor fi lansate in Europa de Vest si Rusia, restul pietelor urmand sa aiba acces la noul handset de-a lungul anului viitor.

Acer a afirmat insa ca lansarea poate fi amanata pana in a doua jumatate a lui 2009, in functie de mersul negocierilor cu operatorii de telefonie.

Presedintele companiei, JT Wang, si-a exprimat increderea ca lansarea unui smartphone va impulsiona afacerile Acer pentru urmatorii 3-5 ani.

Sursa: Digitimes.com