Pe lângă caloriile goale adăugate, multe substanțe procesate pe care le punem în cafe conțin substanțe chimice nesănătoase precum grăsimi hidrogenate, arome, îndulcitori artificiali și conservanți. Doar două lingurițe de frișcă adăugate în cafea pot crește alarmant numărul de calorii și zahăr din dietă, scrie fitwirr.
Să presupunem că folosiți 2 linguri de frișcă la o ceașcă de cafea și beți 2 căni de cafea pe zi. Cele 4 linguri de frișcă pe zi înseamnă până la 140 de calorii și 20 de grame de zahăr.
De ce ar trebui să beți cafeaua cu pudră de cacao
Vestea bună este că există ingrediente mai sănătoase pe care le puteți adăuga în cafea, care pot stimula metabolismul și pierderea în greutate. O opțiune delicioasă, fără zahăr adăugat este cafeaua cu cacao.
Efectele pozitive ale acestui ingredient asupra neurotransmițătorilor pot ajuta la îmbunătățirea stării de spirit și a energiei. Nu în ultimul rând, pudra de cacao ajută la stimularea metabolismului și la pierderea în greutate, reducând grăsimea abdominală.
Accelerează metabolismul și pierderea în greutate
Studiile au arătat că includerea în dietă a acestui ingredient, folosit de obicei la prăjituri, poate contribui la accelerarea metabolismului și a pierderii în greutate.
Daca preferați un produs crud, neprelucrat, puteți folosi cacao. Acest superaliment bogat în antioxidanți este făcut din boabe de cacao. O cantitate mică de cacao va oferi cafelei o aromă profundă și bogată.
Nutriție cu pudră de cacao
Puteți folosi fie cacao neîndulcită, fie pudră de cacao în cafea. Ambele provin din planta de cacao. Pudra de cacao este mai procesată, iar căldura din timpul procesării distruge o parte din nutrienți.
1 lingură de pudră de cacao naturală/neîndulcită conține:
- 12 calorii
- 0,5 grame grăsime
- 3 grame carbohidrați
- 0 grame zahăr adăugat
- 2 grame fibre.
Beneficiile pudrei de cacao asupra organismului
Cacao este plină de minerale, antioxidanți, fitonutrienți și fibre. Este deosebit de bogată în calciu, cupru, fier, mangan, magneziu, fosfor, potasiu și zinc
Flavonoidele și alți antioxidanți din cacao pot reduce inflamația
Efectele pozitive ale pudrei de cacao asupra neurotransmițătorilor pot ajuta la îmbunătățirea stării de spirit și a energiei
Cacao poate ajuta la stimularea metabolismului și la pierderea în greutate
Cacao poate reduce grăsimea corporală și poate îmbunătăți compoziția corporală
Studiile au arătat că includerea pudrei de cacao în dietă poate ajuta la accelerarea metabolismului și a pierderii în greutate. Un studiu recent a arătat că suplimentarea cu ciocolată neagră a crescut consumul de energie la femelele antrenate pentru exerciții fizice.
Un alt studiu recent a constatat că șoarecii hrăniți cu cacao au avut rate mai scăzute de creștere în greutate corporală. De asemenea, șoarecii tratați cu cacao au avut rate mai scăzute de inflamație. Compușii din pudra de cacao pot împiedica digestia și absorbția grăsimilor alimentare.
Cum sa prepari cafea cu cacao
Cel mai bun mod de a adăuga cacao în cafea este să adăugați mai întâi pudra în cană. Apoi adăugați o cantitate mică de cafea și amestecați pentru a forma o pastă groasă. La final, adăugați restul de cafea.
Deoarece pudra de cacao are o aromă bogată, ar fi bine să începeți cu o cantitate mai mică, cum ar fi 1 linguriță, și să creșteți cantitatea, după cum doriți.