Cunoștințele despre finanțele personale sunt importante pentru oricine. Odată cu apariția rețelelor de socializare, dezbaterile pe acest subiect au devenit pline de teorii greșite, idei fantasmagorice sau pur și simplu minciuni.
Jeremy Schneider, un cunoscut influencer al finanțelor, fondator al Personal Finance Club, nu este adeptul pariurilor riscante pe criptomonede și al cheltuielilor excesive, având un mesaj clar și concis pentru cei care vor să-și sporească averea: trăiește sub posibilități și investește din timp și des!
Acest principiu, împreună cu vânzarea primei sale companii, un start-up numit RentLinx, i-a permis să se ”pensioneze” la doar 36 de ani. Acum, își petrece zilele exploatând un cont popular de Instagram, cu toate aspectele legate de finanțele personale, potrivit CNBC.
A refuzat un job cu normă întreagă la Microsoft
Înainte să dea lovitura, Schneider era un student obișnuit la Universitatea din Michigan. Grație ajutorului din partea părinților, burselor și banilor câștigați lucrând part-time, a reușit să absolve facultatea fără datorii.
După absolvire, Schneider a decis să-și asume un risc enorm: a refuzat un job cu normă întreagă la Microsoft și a pornit singur ca antreprenor.
În timp ce își clădea prima companie, RentLinx, Schneider ducea un trai modest. Și azi se laudă cu un Ford Explorer din 1999 și cu faptul că își plătea un salariu de doar 36.000 de dolari pe an, în ciuda faptului că era CEO. În tot acest timp, a investit în fonduri indexate cu costuri reduse, parte a unui IRA Roth.
Atât fondurile mutuale, cât și fondurile indexate sunt formate din portofolii de acțiuni, obligațiuni, datorii pe termen scurt și alte titluri. Dar scopurile lor diferă.
La 34 de ani, Schneider a dat lovitura
În 2015, la 34 de ani, Schneider a dat lovitura, reușind să vândă RentLinx pentru suma de 5 milioane de dolari. Nu s-a culcat pe o ureche și a înțeles că trebuie să facă altceva. Schneider povestește pe site-ul său că a petrecut o perioadă călătorind și găsind modalități inteligente de a-și gestiona banii.
De la un club social la un plan în doi pași de a deveni milionar
După un an sabatic, a creat Personal Finance Club, iar comunitatea acestuia a crescut de atunci la peste 400.000 de urmăritori. Personal Finance Club început, de fapt, acum 10 ani, ca un club social și s-a transformat într-un plan în doi pași de a deveni milionar prin investiții în fonduri indexate și apoi într-o afacere bănoasă.
Personal Finance Club oferă tot ce trebuie
Ideile financiare oferite gratuit pe contul de Instagram Personal Finance Club sunt super-apreciate. Aici se poate afla totul – de la investiții în fonduri indexate, știri economice și tot felul de sfaturi pentru achitarea datoriilor, până la impozite. De asemenea, există și planul în doi pași al lui Schneider de a trăi sub posibilități și a investi regulat.
Schneider și echipa sa aduc comparații pentru a prezenta situații ale unor investiții ipotetice.
Într-o postare recentă pe Instagram, Schneider a dezvăluit că Personal Finance Club i-a adus venituri de aproape 1 milion de dolari, din octombrie 2020, și a schimbat multe vieți. Acum are doi angajați cu normă întreagă, donează 20% din venituri către organizații de caritate și a ajutat mii de oameni să înceapă să investească pentru viitor.
Două reguli de aur după care se călăuzește, plus trei sfaturi-cheie
Chiar și cu o avere netă de 4,4 milioane de dolari, Schneider continuă să practice ceea ce predică atât pe contul de Instagram Personal Finance Club, cât și în afara acestuia: trăiește cumpătat și investește în mod regulat în fonduri indexate.
Pe lângă cele două reguli de aur ale sale, Schneider are trei sfaturi-cheie.
1. Țineți-vă de lucrurile simple, mai degrabă decât de cele complexe
2. Achitați-vă toate datoriile (cu excepția unui credit ipotecar) înainte de a investi
3. Liniștea sufletească vă va aduce bani
Schneider face referire la o listă nesfârșită de oportunități potențiale de investiții care sunt disponibile. Pur și simplu menținând cheltuielile scăzute și investind constant în fonduri indexate, veți putea crește averea netă, indiferent de salariul anual.
El dă ca exemplu investițiile în fonduri indexate S&P 500, care au produs o rentabilitate anuală medie de aproximativ 10% din 1957. Dacă s-ar investi 10.000 de dolari pe an (833 dolari pe lună) într-un fond S&P 500, începând cu vârsta de 25 de ani, până la 65 de ani se pot câștiga peste 4,4 milioane dolari!