Alții adaugă în omletă smântână sau iaurt, pentru că cred că astfel nu se va dilua compoziția ouălor. Pe internet se vorbește acum de alt truc pentru a obține o omletă pufoasă: adăugarea în ouă a brânzei de vaci. Acest aliment la care nu ne-am fi gândit oferă ouălor o textură ușoară și foarte delicată.
Indiferent dacă este amestecată în ouă ca înlocuitor al smântânii sau pentru un plus de proteine, brânza de vaci este folosită adesea ca ingredient secret de bucătarii profesioniști. Mulți vor spune însă că brânza de vaci n-are nicio legătură cu omleta și că este doar o invenție promovată pe social media.
Cum se prepară o omletă cu brânză de vaci
Dar un cunoscut bucătar a decis să o folosească la prepararea omletei și spune că au ieșit „cea mai pufoasă și cremoasă omletă”. Este destul de simplu. Pentru fiecare patru ouă pe care le bateți, adăugați un sfert de cană de brânză de vaci. Gătiți omleta în ulei de măsline, la foc mediu până se formează o compoziție moale. După ce e gata, puneți-o pe o bucată de pâine prăjită și adăugați o ceapă verde tocată mărunt. Rezultatul va fi uimitor!
Sau folosind praf de copt
Se pare că și praful de copt acționează în ouă în același mod în care acționează când facem clătite, activând lichidul pentru a crea bule. Aceste bule oferă ouălor o textură ușoară și foarte delicată.
Dacă vreți să vedeți cum funcționează alt truc, bateți două ouă într-un bol și două ouă în altul. Apoi, adăugați 1/8 de linguriță de praf de copt într-unul din boluri.
După ce ați încins uleiul, turnați pe o parte a tigăii ouăle cu praf de copt și pe cealaltă ouăle simple. Lăsați-le să se prăjească separat și după ce s-au făcut, scoateți-le pe o farfurie. Deși cele două omlete nu vor părea cu nimic diferite, cea care în care s-a pus praful de copt va fi puțin mai mare și mai pufoasă. Cea mai mare surpriză o veți avea când veți gusta din ele, pentru că se va simți clar diferența. Praful de copt a făcut ca omleta să fie ușor sărată (1/8 dintr-o linguriță de praf de copt conține 60 de miligrame de sodiu). De asemenea, a făcut-o mai pufoasă.
Cele mai mari greșeli pe care trebuie să le evitați
Deși modul de preparare pare destul de simplu, există numeroase greșeli pe care le fac gospodinele în timpul pregătirii omletei. O astfel de greșeală este atunci când culoarea omletei devine prea închisă, pentru că tigaia a fost prea încinsă. O tigaie prea încinsă va prăji prea mult ouăle, iar omleta perfectă trebuie să aibă o culoare foarte deschisă și o textură cremoasă.
De asemenea, nu ungeți niciodată tigaia cu foarte mult unt! Va face omleta să se lipească și să facă mici cocoloașe. Și niciodată nu încercați să faceți o omletă franțuzească din mai multe ouă! Folosirea unei cantități mai mare de ouă este o altă greșeală comună, deoarece va necesita un timp de preparare mai lung, ceea ce va schimba aroma și textura omletei.