În acest caz, aflați că există o soluție mai bună. În loc să folosiți un produs special cumpărat din magazin, puteți face unul acasă, folosind ingrediente pe care, probabil, le aveți deja la îndemână.
Formula magică necesită o soluție formată din trei sferturi bicarbonat de sodiu, un sfert peroxid de hidrogen și un strop de detergent de vase, pe care le puteți amesteca până se combină.
Ingredientele sunt non-toxice
Beneficiile utilizării acestui produs de curățare sunt, printre altele, că nu e nevoie de multă spălare; după doar câteva frecări cu o perie aspră, toate urmele și resturile ar trebui eliminate. În plus, acest amestec va curăța rapid chitul, rezultatul fiind o suprafață strălucitoare și curată.
În plus, veți economisi și bani, deoarece ingredientele ar putea fi mai ieftine decât prețul unui produs de curățat luat din magazin. Toate ingredientele sunt non-toxice, astfel încât produsul făcut în casă este sigur pentru utilizare, potrivit HouseDigest.
Cum se folosește această soluție pe chit
După ce ați amestecat ingredientele de mai sus, puteți pune soluția într-o sticlă cu pulverizator, dar căutați sticle cu vârf mic. Deoarece vârful acestor sticle este mai mic, ar trebui să se potrivească perfect în rosturile cu chit, ceea ce va face aplicarea agentului de curățare foarte simplă. Odată aplicat, lăsați soluția să stea timp de 15 minute înainte de a o șterge cu o cârpă umedă.
Apoi, pentru a curăța chitul, frecați ușor cu o perie și apă fierbinte. Petele și murdăria ar trebui să dispară după doar câteva mișcări ale periei. Înmuiați de fiecare dată peria în apă. Dacă curățați chitul de pe un perete cu faianță, terminați lucrarea spălând faianța cu o cârpă umedă.
Pe de altă parte, dacă curățați chitul de pe podea, aspirați zonele în care s-a acumulat bicarbonat de sodiu și ștergeți întreaga suprafață.
De ce funcționează aceste metode
Acest produs de curățat, cu ingrediente din cămară, face minuni datorită combinației unice. Bicarbonatul de sodiu este ușor abraziv, ceea ce înseamnă că granulele mici elimină murdăria fără a deteriora gresia sau chitul. Peroxidul de hidrogen acționează ca un înălbitor care nu este toxic, luminând zona și curățând-o bine.
În cele din urmă, detergentul de vase conține agenți de degresare care ajută la îndepărtarea petelor. Există, de asemenea, câteva modalități alternative de a face mai eficient acest truc de curățare. În loc să folosiți o sticlă cu o duză mică, o sticlă de pulverizare ar putea funcționa și pentru distribuirea produsului pe chit.
Puteți curăța murdăria și cu o periuță de dinți. Odată ce ați curățat chitul, îl puteți etanșa cu un agent de etanșare. Produsul transparent va împiedica murdăria să pătrundă în caneluri.
Bicarbonatul ajută și la desfundarea chiuvetei
Deși oamenii recurg adesea la soluții speciale de desfundat chiuveta, acum puteți alege aceeași formulă magică, formată din bicarbonatul de sodiu și oțet. Mai întâi, se toarnă apă fierbinte pentru a curăța resturile de pe țeavă, apoi se pune o ceașcă cu bicarbonat de sodiu și o ceașcă de oțet, una după cealaltă.
Soluția respectivă va fi lăsată să-și facă treaba timp de 15 minute, înainte de a curăța țevile din nou cu un litru de apă fiartă.