Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a prezentat un leac natural care are rolul de a crește imunitatea și totodată de a scădea colesterolul. Într-un interviu acordat la Antena 3, aceasta a vorbit despre cum trebuie preparat leacul, dar și despre beneficiile pe care le oferă.

Potrivit bionergoterapeutului, șase căței de usturoi trebuie să fie prăjiți în propria lor coajă și trebuie mâncați în 24 de ore de la acest proces. Totodată, aceasta adaugă că usturoiul nu trebuie ars, ci prăjit în suc propriu.

Pentru a avea beneficiile dorite însă, usturoiul prăjit trebuie să fie consumat timp de o lună de zile. În ceea ce privește beneficiile acestuia, Lidia Fecioru precizează că usturoiul îmbunătățește calitatea sângelui și de asemenea crește imunitatea.

Usturoiul funcționează ca un sterilizator pentru organism

Totodată, această legumă funcționează ca un sterilizator pentru organism. Trebuie menționat și faptul că preparându-l în acest mod, usturoiul nu își va păstra mirosul specific.

„Se prăjesc 6 căței de usturoi în coajă cu o picătură de ulei sau în tigaie în care nu se lipește. Mâncați timp de 24 de ore, toți 6 o dată dimineața sau seara. Curățați coaja înainte să mâncați. Nu foarte arși, sunt foarte buni. Mâncați timp de o lună.

Rețeta asta luptă cu radicalii liber, usturoiul este antioxidant, crește imunitatea, îmbunătățește calitatea sângelui, scade colesterolul și este ca un sterilizator pentru organism. Nu ustură și nu păstrează mirosul specific usturoiului” a spus Lidia Fecioru la Antena 3.

Beneficiile usturoiului pentru păr și piele

Usturoiul mai are însă și alte beneficii. El este recomandat în curele de detoxifiere, în contextul în care ajută la eliminarea toxinelor din organism. Totodată, el conține și alicină, un compus puternic care acționează ca antibiotic și ajută la vindecarea infecțiilor cutanate.

Totodată, usturoiul mai este folosit pentru indigestie și balonare și de asemenea are și rol de antibiotic, însă partea bună este că acesta nu distruge și bacteriile sănătoase din organism.

Un alt beneficiu îl reprezintă proprietățile pe care le are asupra pieții. Usturoiul poate să facă pielea mai netedă și o poate tonifia. De asemenea, unghiile devin și ele mai tari. În același timp, consumul regulat de usturoi poate să țină sub control și mătreața.