Acesta este cel mai periculos condiment! Toți îl au în bucătărie! În cantități mari provoacă moartea
Nucșoara este un condiment prezent în bucătăria oricui, însă pe cât este de gustos, pe atât este de periculos. Specialiștii spun că acest condiment, la care nimeni nu se gândea că ar avea efecte nocive, face parte din lista celor mai periculoase condimente.
În cazul în care consumăm mai mult de cinci grame, spun specialiștii, ne vom confrunta imediat cu crampe musculare și psihoză. Mai mult decât atât, nucșoara conține o substanță toxică extrem de nocivă pentru corp. Ea provoacă dureri de cap, halucinații și deshidratare.
Miristicina, o substanță toxică
Mare atenție la cantitatea de nucșoară pe care o consumați deoarece prea mult condiment poate provoca chiar moartea, ne spun specialiștii.
Substanța toxică din nucșoară, miristicina, poate distruge mai multe organe din corp, având în vedere că provoacă bătăi rapide ale inimii, greață, vărsături, dezorientare și agitație.
Chiar dacă atunci când este consumată în cantități mari are efecte adverse, specialiștii spun că atunci când o consumăm în cantități moderate, nucșoara are beneficii asupra organismului.
Efectele benefice ale nucșoarei
Ca orice pe lumea asta, atunci când este consumată în cantități mici, nucșoara are efecte pozitive asupra organismului. Specialiștii spun că poate calma durerea cronică, având, de asemenea, proprietăți antioxidante, antibacteriene și antidiabetice.
În plus, te poate scăpa de dureri, dar protejează și ficatul, prevenind, totodată, cancerul.
Cine nu are voie să consume nucșoară
Femeile care sunt însărcinate sau care alăptează nu ar trebui să consume absolut deloc nucșoară, deoarece utilizarea sa stimulează mișcările uterului, provocând avort.
De asemenea, miristicina are efect oxitoxic, accelerând, astfel, travaliul.
Tot la capitolul persoanelor care nu au voie să consume nucșoară se încadrează și cei mici. Ei nu trebuie să consume acest condiment din cauza potențialelor efecte neurotoxice.
Cu ce poți înlocui nucșoara
Dacă nu dorești să mai folosești acest condiment, dar vrei să păstrezi în continuare aroma acestuia în preparate, atunci poți să-l înlocuiești cu alte condimente la fel de populare, precum: scorțișoară (ideală pentru prepararea deserturilor și a altor rețele aromate), cuișoare (perfecte pentru preparatele dulci sau sărate pe bază de orez, dulciuri și băuturi), anasonul stelat (potrivit pentru plăcinte cu mere, negrese, torturi, biscuiți dulci și preparate indiene), foile de dafin (perfecte pentru gustări și feluri principale), ghimbir (mai puțin întâlnit în rețetele pentru dulciuri, însă se poate folosi în aluaturi pentru turtă dulce, pandișpan și plăcintă de vișine), cardamom (perfect pentru ceaiuri și preparate indiene) și fulgi de ardei iute (ideal pentru pregătirea sosului Bolognese).