Despre turmeric (Curcuma) se știe, de asemenea, că este unul dintre cele mai populare condimente, cu proprietăți medicinale extraordinare. Dar la ce beneficii ne putem aștepta dacă le combinăm?

Turmericul face parte din aceeași familie cu ghimbirul și se utilizează, de asemenea, rădăcina de turmeric. Ca și ghimbirul, turmericul are numeroase proprietăți, beneficii și calități terapeutice.

Turmericul este unul dintre cele mai populare condimente din întreaga lume, fiind folosit în medicina ayurvedică, indiană și chineză. Acest condiment care are o culoare galben-închis, are o aromă unică și se găsește în mai multe variante, cu proprietăți și beneficii ușor diferite, potrivit Mamamiarecipes.

Benefic împotriva problemelor digestive și chiar a unor tumori maligne

Turmericul este folosit și azi ca un remediu natural puternic pentru o varietate de afecțiuni, începând cu problemele respiratorii și probleme ale pielii până la entorse, tăieturi, răni și probleme gastrice. În plus, poate fi foarte benefic împotriva problemelor digestive, a diferitelor tipuri de infecții, inflamații și chiar a unor tumori maligne.

Motivul pentru care atât de important pentru sănătate

Curcumina, ingredientul activ din turmeric, are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și antimicrobiene care o fac soluția naturală perfectă pentru microbi, gastrită, ulcer peptic și gastric și H. pylori.

Cercetările arată că această substanță are un impact pozitiv asupra ADN-ului, a supraviețuirii celulelor și a moleculelor care provoacă inflamație. De asemenea, are capacitatea de a reduce simptomele osteoartritei.

Datorită acestor proprietăți, turmericul este considerat un remediu universal, iar în combinație cu mierea poate deveni cel mai eficient antibiotic.

Cum se consumă mierea și turmericul

Se amestecă într-un bol 100 grame miere crudă, care nu a fost pasteurizată, nefiltrată, cu o linguriță pudră de turmeric, până când se omogenizează. Se pune acest amestec, într-un borcan, la temperatura camerei și se consumă astfel:

În prima zi, o jumătate de lingură la fiecare oră
A două zi, o jumătate de lingură la fiecare 2 ore
A treia zi, o jumătate de lingură de 3 ori pe zi

Din cauza compușilor fitochimici pe care îi conține, turmericul este contraindicat la persoanele care iau:

Antacide (pot fi înlocuite cu bicarbonat de sodiu)
Anticoagulante
Medicamente pentru diabet