Cuvântul ”horno” poate fi folosit pentru a defini restaurantul din Madrid ajuns celebru în toată lumea. Iar un restaurant precum Botín este o dovadă a. longevității gătitului simplu pe bază de carne.

Restaurantul Botin nu este blocat în trecut. Azi are un site și toate conturile de social media necesare. Și, desigur, este și pe TripAdvisor unde oamenii pot lăsa recenzii de genul „Da, am auzit că acest loc a atins apogeul în 1831”.

Cuptorul este bijuteria coroanei. Arde continuu de 300 de ani

Canalul YouTube Great Big Story a analizat Restaurantul Botín pentru a vedea dacă ar putea descoperi vreunul dintre secretele sale. Una dintre caracteristicile restaurantului este cuptorul său, care arde continuu de aproape 300 de ani:

”Este bijuteria noastră. Bijuteria coroanei”, spune directorul adjunct al lui Botín, Luis Javier Sanchez, care lucrează aici de peste 45 de ani. ani.

”Nu îl stingem niciodată. Trebuie să se mențină fierbinte noaptea și să fie gata de folosit dimineața. Acesta este motivul pentru care nu trebuie să-l stingem niciodată. Există o aromă specială acolo; este cu adevărat incredibil”, povestește el.

Botin a inspirat artişti, ba chiar a fost menționat și în câteva cărți ale lui Ernest Hemingway. În nuvela „The sun also rises / Și soarele se ridică”, scriitorul plasează o parte din acţiune în incinta restaurantului, când personajul principal stă la o masă și mănâncă „cohinillo”.

Pe lângă Hemingway, multe personaje istorice au mâncat la Botín, inclusiv Frederick Forsyth, Graham Greene și James Michener.

Potrivit Guinness Book of World Records, în 1765, adolescentul Francisco Goya a fost angajat la Botín pentru a spălat vase. În plus, tot Cartea Recordurilor a clasificat Botín drept cel mai vechi restaurant din lume, scrie 2foodtrippers.

De unde a pornit această legendă culinară

Clădirea cu mai multe etaje care găzduiește Botín a funcționat ca depozit de vagoane la sfârșitul anilor 1500. În acea perioadă Madridul a cunoscut o perioadă înfforitoare, care a făcut ca orașul să devină capitala Spaniei.

În anii 1700, un val de migranți a ajuns la Madrid pentru a servi capetele încoronate. Printre ei se afla și un ambițios bucătar francez, pe nume Jean Botín, împreună cu soția sa, care erau în căutarea unui loc de muncă.

Cele mai populare mâncăruri gătite la Botín

Se presupune că Botín și-a atins scopurile gătind tot felul de preparate pentru nobilii vremii.

Și azi, cele mai populare mâncăruri gătite aici sunt „cochinillo” – purcelul de lapte prăjit şi „cordero asado” – friptură de miel la cuptor.

Pe atunci, deoarece era ilegală vânzarea alimentelor în locuri publice, așa că patronii își aduceau cărnurile la han, unde puteau fi gătite în cuptorul lui Botín.

Odată ce Botín a început să vândă propriile mâncăruri clienților, reputația restaurantului a crescut și a devenit o tavernă cu drepturi depline în secolul al XIX-lea.

”Ernest Hemingway venea foarte des aici”

La începutul secolului al XX-lea, restaurantul a ajuns pe mâma familiei González. Astăzi, este condus de a treia generație a acestei familii.

Ernest Hemingway venea foarte des aici şi era prieten cu tatăl meu”, povestește acum Juan Gonzalez. “

Îşi făcea singur martini şi într-o zi a gătit chiar şi o paella”, adaugă el, indicând colţul preferat al scriitorului, poziţia ideală pentru genul de persoană care credea că e mereu spionată.