În contextul situației tensionate de peste graniță, autoritățile române ne informează ce alimente trebuie să achiziționăm în situații de urgență. Toți ar trebui să avem așa ceva acasă.
Deși România nu este într-un conflict militar cu nimeni, orice se poate întâmpla oricând, de aceea oamenii trebuie să știe că, pe timp de război, este posibil să NU avem acces la apă curentă, produse alimentare și energie electrică pentru câteva zile sau chiar săptămâni.
Întrucât, acum, se desfășoară un război lângă granița noastră, românii sunt informați ce alimente trebuie să aibă acasă în situații de urgență.
Ce alimente trebuie să cumpăram în caz de RĂZBOI? TOȚI românii trebuie să aibe așa ceva acasă
Agenţia Federală pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă din Statele Unite ale Americii a emis o listă cu produsele alimentare necesare pentru oameni în situații de urgență.
– lapte praf ambalat, fructe uscate, covrigei uscaţi, chipsuri (rezistă maximum șase luni);
– carne şi supă la conservă, compot de fructe, legume murate, cereale, unt de arahide, jeleu, biscuiţi, batoane de ciocolată, nuci, seminţe, comprimate efervescente de vitamine (pot fi utilizate maximum un an sau până la data de expirare);
– grâu, ulei vegetal, mălai, boabe de soia, cafea, ceai, sare, suc, orez alb, paste (nu au termin de valabilitate, așa că pot fi consumate oricând);
Deși este puțin probabil ca o stare de alertă să oprească aprovizionarea cu mâncare mai mult de două săptămâni, este indicat să cumpărăm produse alimentare care să ne ajungă pentru o lună întreagă.
Reamintim că joi dimineață, 24 februarie, inevitabilul s-a produs, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat o operaţiune militară în Ucraina pentru a-i „apăra pe separatiștii” din est. În doar câteva ore au fost raportate explozii în mai multe orașe ucrainene.
A început războiul în Ucraina
În timp ce atacurile sunt în desfășurare, Vladimir Putin a avut o primă reacție oficială după invadarea Ucrainei, iar situația actuală s-ar putea agrava.
Acesta a spus că a așteptat 30 de ani pentru a obține un acord cu NATO, însă nimic nu s-a întâmplat.
„Am așteptat 30 de ani să ajungem la un acord cu NATO,” a afirmat Putin.
Totodată, el a subliniat faptul că Rusia a fost răbdătoare și a încercat să se înțeleagă cu NATO prin diverse metode.
„În ultimii 30 de ani am încercat, răbdători, să ajungem la un acord cu NATO privind principiile egalității și indivizibilității securității în Europa”, a mai declarat liderul rus, potrivit paginii Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei.
Președintele Rusiei a numit NATO „imperiul minciunilor”, adăugând că Rusia a fost mințită, dar și dezamăgită în ultimii 30 de ani. În același timp, Vladimir Putin a mai adăugat că au existat și nenumărate încercări de presiuni și șantaj, care nu s-au concretizat.