Un sondaj realizat de E.ON Energie Romania arată că românii care au centrale termice de apartament trebuie să facă neapărat acest lucru. Compania spune că schimbarea va duce la o reducere a consumului de gaze naturale.
Anunț pentru cei cu centrale termice! Trebuie să facă neapărat acest lucru
E.ON Energie Romania a efectuat un sondaj care a scos la iveală că aproape 27% din centralele termice pe gaz din România sunt mai vechi de 10 ani, motiv pentru care trebuie înlocuite.
Compania mai spune că prin alegerea unei centrale în condensare, consumul de gaze poate fi redus cu 30%.
”Circa 27% din centralele termice pe gaz din gospodăriile din România sunt mai vechi de zece ani, potrivit rezultatelor unor sondaje realizate de E.ON anul trecut. Compania recomandă înlocuirea acestora cu centrale noi, în condensare, cu eficienţă energetică ridicată, care asigură economii la factură şi un confort superior”, se arată în comunicatul de presă.
Confortul nu este afectat
Compania mai spune că pe fondul creșterii prețurilor la energie, toți consumatorii ar trebui să devină preocupați cu aplicarea măsurilor de eficiență energetică, subliniind că așa vor plăti mai puțin la factură, dar vor avea același confort.
Cea mai accesibilă soluție pentru a scădea consumul de gaze este înlocuirea centralelor vechi, cu randament scăzut și consum crescut. E.ON Energie Romania spune că o centrală în condensare are o eficiență de 108% faţă de centralele convenţionale.
Astfel, consumul de gaze este redus cu până la aproximativ 3.600 kWh de gaze naturale pe an, pentru un consum mediu anual de circa 12.000 kWh. Așadar, economia la factură poate fi de aproximativ 1.000 lei pe an.
Plafonări de prețuri pentru gazele naturale
Prețurile la energie electrică și gaze naturale au fost plafonate de la 1 aprilie.
În ceea ce privește populația, cei care consumă maxim 100 KWh/lună vor plăti 0,68 lei/kwh, în timp ce persoanele care vor consuma între 100 KWh- 300 KWh/lună, vor scoate din buzunar 0,8 lei/kWh.
Pentru companii, statul a decis plafonarea prețurilor la 1 leu/KWh, indiferent de consum.
Potrivit calculelor specialiștilor, dacă o persoană depășește limita de consum, atunci va avea de plată între 420 de lei – 1.200 de lei lunar, scrie Antena 3.
La gaze naturale, consumatorii vor plăti 0,31 lei/KWh, indiferent de consum, în timp ce companiile vor plăti 0,37 lei/ KWh pentru un consum de maxim 50.000 MWh.